Ultimele Știri

‘Academia infractorilor’ a costat DIICOT 300.000 de euro

Adrian_Marin_Botez_arestat

Procurorii DIICOT au reţinut, în urma audierilor, 14 persoane, în dosarul cunoscut sub numele de „Academia infractorilor români”, ei dispunând ca alţi trei membri ai grupării să fie cercetaţi sub control judiciar.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale și față de liderul grupării, interlopul Adrian Botez, zis „Ţâţă”, el fiind încarcerat în prezent, ca urmare a faptului că a fost condamnat la zece ani de închisoare.

Cele 14 persoane reţinute şi liderul grupării, urmează să fie prezentaţi instanţei cu propunere de arestare preventivă.

 

Ancheta DIICOT în dosarul hoţilor din magazine de lux, grupare ce acţiona sub numele de „Academia infractorilor români”, a costat 300.000 de euro, fiind astfel una dintre cele mai scumpe ale instituţiei. Urmărirea penală în acest caz a însemnat implicarea a aproximativ 200 de anchetatori de la SRI, Direcţia Operaţiuni Speciale (DOS), Investigaţii Criminale, Jandarmerie şi DIICOT, care au lucrat în colaborare cu alţi oameni ai legii din străinătate, potrivit surselor citate.

Anchetatorii au făcut, joi, 54 de percheziţii în acest dosar. Până la acest moment, oamenii legii au găsit bijuterii şi ceasuri scumpe şi au pus sechestre pe bunuri mobile, imobile, dar şi pe autoturisme de lux. Între acestea, în custodia autorităţilor din Neamţ, a ajuns şi o maşină Rolls Royce de culoare mov.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*