Ultimele Știri

Academicianul Solomon Marcus: Elevii se tem de profesori

solomon marcus
Academicianul Solomon Marcus, membru al grupului care lucrează la o reformă în Educaţie, a declarat că relația elev-profesor este privită cu teamă în România.
Solomon Marcus a pecizat că percepția elevilor a fost schimbată din cauza internetului, iar adulții trebuie să înțeleagă că și ei au de învățat de copii.
„Am aflat următorul lucru: că foarte mulţi elevi se tem să îşi spună părerea deschis despre şcoală de teama unor posibile represalii. Nu se poate. Profesorul dacă rămâne la această mentalitate, că el vine la şcoală să livreze un produs cu care a venit de acasă, e pierdut. Marea noutate care s-a petrecut acum este faptul că schimbările atât de mari au făcut ca lucrurile să se aşeze în mintea copiilor de azi altfel decât ieri.
Un copil crescut în zodia internetului vede altfel lumea. Noi trebuie să fim capabili să realizăm că noi, adulţii, avem de învăţat de la ei, de la copii, nu mai puţin decât ei de la noi. Profesorul, în cele mai multe cazuri, nu în toate, există şi excepţii, evident, în cele mai multe cazuri profesorul se consideră cel care e deasupra. Lucrul ăsta s-a schimbat, mulţi părinţi consideră că sunt deasupra prin simplul fapt că sunt părinţi, faţă de copii, mulţi profesori se consideră deasupra, ori nu”, a declarat academicianul Solomon Marcus la Digi24.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*