Ultimele Știri

Abuzul și cinismul la care au ajuns unele televiziuni din România

Cazul fetei din Vaslui, abuzată sexual, a fost prealuat în ultimele săptămâni de toate instituțiile media. Fie că vorbim de posturi de televiziune sau ziare, toate canalele de transmitere a informației au încercat să dezbată acest subiect controversat. Deasupra tuturor, se instalează nu drama unei întâmplări terifiante, ci succesul pe care îl poate aduce acest subiect aflat astăzi pe buzele tuturor.

Așa cum era de așteptat, probabil, emisiunea ”La Măruță” a solicitat apariția în emisiune, a fetei despre al cărei caz vorbește întreaga Românie. Așa cum s-a procedat în cazul fiecărui subiect controversat, emisiunea nu putea sta deoparte, și a încercat și de data aceasta, cu succes, să adune în fața televizoarelor mii de români.

Un caz grav, care a dat naștere unor campanii în care s-au implicat o mare parte dintre români, acuzând violul, a ajuns să fie dezbătut într-o emisiune de televiziune al cărei singur scop este folosirea  în scopuri personale, a unor cazuri grave și de actualitate.

Mioara Donosă, avocata fetei, susține că la contactarea de către PRO TV în legătură cu apariția fetei și a părinților ei în cadrul emisiunii, aceasta a cerut postului de televiziune ca în cazul în care părinții vor fi filmați, fata să fie protejată și să nu apară pe ecran, dar lucrurile au stat cu totul altfel. Deși Cătălin Măruță, moderatorul emisiunii, a asigurat-o că imaginea fetei nu va apărea, în emisiunea de aseară, o întreagă Românie a văzut-o pe ”fata violată din Vaslui”.

”Am fost contactată de reprezentanţii postului PRO TV pentru a avea o intervenţie în cadrul emisiunii domnului Cătălin Măruţă, însă nu am fost de acord, pentru că eu îmi apăr clienţii în sala de judecată şi nu în emisiunile de televiziune. Le-am spus că părinţii clientei mele dacă doresc să apară la televizor este decizia lor, eu îi apăr doar din punct de vedere juridic, însă recomandarea mea a fost să nu apară, tocmai spre binele fetei. Personal, i-am cerut domnului Cătălin Măruţă ca în cazul în care părinţii vor fi de acord să fie filmaţi să nu ceară şi fetei să facă acest lucru.

Domnul Măruţă m-a asigurat că victima nu va apărea la televizor. M-a asigurat că sub nicio formă victima nu va fi filmată şi nu va apărea în emisiune, iar mama va fi filmată cu spatele la cameră. Lucru care nu s-a şi întâmplat. Sunt pur şi simplu scandalizată că, din dorinţa de a face rating, nu doar că s-au încălcat nişte noţiuni de încredere, o promisiune dată ferm, dar s-a profitat de naivitatea unei adolescente pe care acum toata lumea o va arăta cu degetul drept violata din Vaslui. S-a călcat pur şi simplu în picioare noţiunea de victimă”.

Emisiunea s-a folosit din plin de anumite replici pe care fata le-a spus în timpul interviului, și a transformat un subiect care a unit o întreagă Românie pentru o cauză serioasă, într-un subiect de cancan.

as2

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on Abuzul și cinismul la care au ajuns unele televiziuni din România

  1. Alooo, conteaza cine face mass media sau fapta? Violatorii, familiile acestora si justitia batjocoresc o copila? Putea sa faca articolul si Tanti Aglaia…nu-mi pasa…violatorii isi merita soarta, iar copila violata si mama ei trebuiesc sa fie vazute cum stau umile in fata nedreptatii si in fata Romaniei! Rusine Romania!

    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=736709723104219&set=pb.100002955939388.-2207520000.1437584274.&type=3&theater educatie ca la Violatori. La puscarie cu ei! Asta e rasplata pentru pagina de Facebook, acum stearsa, prin care masa` aluia(nu o sa-i zic niciodata pe nume) incita oamenii sa o defaimeze pe fata violata. Sa sesizam toate organele de control inclusiv organele de control pentru minori. Astia merita sa dispara de tot si ei si familiile lor.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*