Ultimele Știri

A venit toamna cu ploi și temperaturi scăzute în toată țara!

Azi vremea se va răci ușor în majoritatea regiunilor, iar valorile termice se vor situa sub mediile climatologice specifice pentru această perioadă a anului. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 13 și 21 de grade, iar cele minime, între 4 și 13 grade.

Cerul va avea parte de înnorări accentuate, iar ploile își fac simțită prezența mai ales în partea a doua a zilei dar și pe timpul nopții. Pe arii restrânse cantitățile de apă pot depăși 25 de litri pe metru pătrat. La altitudini de peste 1900 de metri, vor cădea precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Cât despre vânt, acesta va sufla slab spre moderat însă va avea unele intensificări la munte dar și în Banat, Crișana și Oltenia.

În zona montană vremea se răceşte uşor. Vineri, la amiază, vor fi 13 grade la Stâna de Vale, 12 la Predeal, 10 la Păltiniş, 9 la Sinaia, 8 la Semenic şi 6 sus pe Ceahlău. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări mai ales pe creste. Sâmbătă, ploile se restrâng şi mai apar ziua în Carpaţii Meridionali, iar noaptea în Orientali, vântul va continua să sufle cu putere pe creste iar temperatura aerului va creşte uşor. Duminică, vremea devine frumoasă în toată zona montană, iar vântul va sulfa cu putere doar pe culmi.

Cât despre celelalte regiuni ale țării, pentru acest weekend s-a anunțat o ușoară creștere a temperaturilor începând de sâmbătă, iar cerul va fi temporar noros doar în regiunile sudice şi estice. Trecător şi pe arii restrânse va ploua slab în Dobrogea şi Muntenia, iar vântul va sufla mai tare în regiunile estice, sud-estice şi în zona montană. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 grade la Miercurea Ciuc şi 21 de grade în sud, la Giurgiu. Duminică, vremea va fi predominant frumoasă. Norii vor fi prezenţi în regiunile estice şi sud-estice, unde şi vântul va fi mai puternic. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 16-17 grade în depresiunile transilvane şi 22-23 de grade în sud.

În București se încălzeşte uşor sâmbătă, iar la prânz termometrele vor înregistra 20 de grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu unele înnorări dimineaţa, iar vântul va avea uşoare intensificări pe parcursul zilei urmând să scadă în intensitate spre seară. Ultima zi a săptămânii vine cu vreme frumoasă şi în Bucureşti. De la cele 10 grade din zori, până la amiază mercurul din termometre urcă până la 21-22 de grade Celsius.

Administraţia Naţională de Meteorologie a făcut publică prognoza meteo pentru luna octombrie.

Pentru luna octombrie  temperaturile medii lunare vor fi peste mediile multianuale în sud-estul și local în sudul şi vestul ţării, iar în restul teritoriului vor fi apropiate de cele normale. Cantitățile lunare de precipitații vor înregistra în general valori peste normele climatologice, astfel că precipitațiile, vor fi abundente. Dacă media multianuală a precipitațiilor este de 43,5 l/mp, în cea mai mare parte de țării va fi de 60 de l/mp, iar în Maramureș, Bucovina, partea estică a Banatului și vestică a Olteniei, vor fi chiar și de 80 de l/mp.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*