Ultimele Știri

A.V.M.R. a depus plângere penală împotriva Procurorului General Tiberiu Nițu

Asociația Victimelor Mineriadelor 1990-1991 din România prin persoana lui Ene Viorel, a depus o plângere penală împotriva Procurorului General Nițu Tiberiu Mihail, pentru săvârșirea infracțiunilor de abuz în serviciu și favorizarea infractorului prevăzute de art.267 și art.297  din noul Cod Penal. A.V.M.R. îl acuză pe procurorul general de abuz în serviciu pentru că acesta refuză redeschiderea dosarului Mineriadei din 13-15 iunie 1990, sfidând decizia C.E.D.O.  Astăzi a avut loc și un protest în fața Parchetului General pentru a atrage atenția asupra nerespectării deciziei luate de C.E.D.O.

Interviu Ene Viorel

”Responsabil de această încălcare a dreptului la un proces echitabil și la o anchetă penală eficace pentru victimele mineriadei este Ministerul Public (și echipa de procurori: Dan Voinea, Marius Iacob etc.), care refuză sistematic să se conformeze hotărârilor C.E.D.O de condamnare a statului Român.”, se arată în plângerea penală care a fost depusă astăzi la Parchetul General.

avmr     avmr2

A.V.M.R. acuză faptul că acest dosar al victimelor mineriadelor din 1990-1991, a fost tergiversat timp de 24 de ani, indiferent de cine a fost la conducerea țării. Dl. Ene Viorel ne-a prezentat mai multe documente despre prima plângere penală care a fost depusă în anul 1997, în timpul conducerii lui Emil Constantinescu, dar și o serie de alte plângeri care au fost depuse de-a lungul anilor. Din păcate, spune Ene Viorel, acest dosar a fost tergiversat atâția ani, iar acum când C.E.D.O a condamnat România și obligă țara noastră să i-a măsuri urgente în acest caz, ne lovim de același refuz și tăcere din partea autorităților statului.

avmr3

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*