Ultimele Știri

A treia seară de proteste. ”Pentru crimă și hoție noi vă vrem la pușcărie!”

mafia politica Foto: Ana Poenariu

Actualizare 21:10 – Manifestanții cer demisia Avocatului Poporului Victor Ciorbea și șefei Consiliului Național al Audiovizualului Laura Georgescu. 

Actualizare 20:41 – În Piața Universității a apărut un baner cu trei mesaje adresate clasei politice și președintelui Iohannis. ”Pentru crimă și hoție noi vă vrem la pușcărie”, ”Jos labele de pe Justiție” și  ”Iohannis nu uita țara nu este a ta” sunt cele trei mesaje. Se pare că și numărul protestarilor crește apropiindu-se de 10.000.

Actualizare 20:10 – În Piața Universității s-au adunat peste 7.000 de cetățeni. La această oră  a fost blocat și bulevardul Regina Elisabeta din cauza numărul mare de protestatari care vin în grupuri către piață.


Circa 5.000 de oameni s-au adunat în Piața Universității pentru a cere o schimbarea a actualului ”sistem”. Oamenii stau în expectativă, discută, iar uneori se mai aude câte o scandare la adresa clasei politice.  

În continuare se poate observa dezorganizarea și lipsa unui lider sau cel putin a unui purtător de mesaj. 

Manifestanţii, care blochează bulevardul Bălcescu, scandează: „Nu daţi afara tinerii din ţară!”, ”Hoţii” şi ”Plecaţi, plecaţi şi nu mai candidaţi!”, ”Corupţia ucide!”, ”Parlament penal, marş la tribunal!”.

Oamenii au cântat Imnul naţional, agită steaguri şi suflă în vuvuzele.

Spre deosebire de zilele precedente, când la manifestaţie au fost în majoritate tineri, acum tinerii sunt în număr mai mic, iar în piaţă sunt grupuri dispersate şi neomogene, reprezentanţi ai unor diverse asociaţii, precum revoluţionarul Dumitru Dincă. Manifestanţii au mesaje diverse, cerând de la căderea Parlamentului şi până la monarhie sau majorări salariele, însă tema centrală rămâne ”Colectiv”.

Unul dintre grupurile de manifestanţi a venit cu un banner uriaş pe care scria ”Jos Iohannis”, scandând acest slogan pentru scurt timp. Printre protestari se află şi reprezentanţi ai grupului Anonymous, cu celebrele măşti albe, care spun că susţin pacea mondială.

De asemenea, în mulţime sunt împărţite coli format A 4, în culorile roşu, galben şi albastru, pe care scrie: ”Jos mafia politică, viitorul României, meritocraţia, profesionalism, moralitate, patriotism”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*