Ultimele Știri

A trecut un an de la descinderile de la Nadăș, dar dosarul nu a ajuns în atenția judecătorilor

Dosarul controversat Nadăș, al cărui prejudiciu estimat este de 21 de milioane de euro, încă nu a ajuns pe masa judecătorilor, deși a trecut deja un an de la descinderi.

DNA încă lucreză la rechizitoriul dosarului în care familia Colţeu şi alţi inculpaţi sunt suspectaţi de abuz în serviciu, fals şi uz de fals. Familia Colțeu a declarat că Ecaterina Mairowitz le-a lăsat o moștenire de peste 20 de milione de euro. Procurorii însă examinează semnăturile de pe actele de moștenire pentru a determina dacă sunt false. Un prim set de expertize au demonstrat că mai multe semnături de pe aceste documente sunt false și că familia Colțeu a fost ajutată de mai mulți notari publici din Arad, pentru a intra în posesia moștenirii.

Se împlineşte un an de zile de când procurorii DNA au descins la Ocolul Silvic Privat Nadăş, la domiciliile membrilor familiei Colţeu, dar şi la două cabinete notariale din Arad. Anchetatorii au ridicat atunci zece saci plini cu documente, fiecare foaie urmând să fie analizată. Printre documentele ridicate de anchetatori se numără şi cele care se referă la calitatea de moştenitori a celor din familia Colţeu.

Între timp, pădurea Nadăşului a intrat în administrarea Direcţiei Silvice Arad, această instituţie având obligaţia să asigure paza. Din acel moment, familia Colţeu a rămas fără principala sursă de venit, respectiv vânzarea materialului lemnos. Însă moştenitorii nu s-au lăsat şi au luat instanţele la rând pentru a ataca ordinul prin care exploatarea lemnului în Ocolul Silvic Privat Nadăş a fost suspendată.

Scandalul a început după ce familia Colțeu a câştigat în instanţă 8.700 de hectare de păduri şi terenuri din judeţul Arad, mai precis întreaga suprafaţă a satului Nadăş, inclusiv biserica. Mai mult, familia Colțeu a apelat la executori judecătorești pentru a evacua câteva terenuri.

Deocamdată se așteaptă ca dosarul să ajungă pe masa instanței, iar cei care avut de suferit din cauza acestor abuzuri să fie îndreptățiți printr-o decizie favorabilă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*