Ultimele Știri

A scăzut TVA-ul la alimente, dar se vor scumpi gazele

Norma privind reducerea TVA de la 24% la 9% la alimente şi băuturi nealcoolice de la 1 iunie a fost publicată în Monitorul Oficial. Însă românii nu vor face mari economii deoarece de la 1 iulie se scumpesc gazele.

E.ON a anunțat, marti, că firmele din grup au investit în total în România, anul trecut, aproximativ 420 milioane de lei. Investițiile au fost direcționate în principal către modernizarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale și energiei electrice. Prin urmare, Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România a declarat că se așteapta ca Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei să majoreze în acest an prețul gazelor naturale destinate populației.

„Dacă liberalizarea va continua – și va continua – va avea cu siguranță un efect în prețul final al gazelor. Decizia ține de reglementator. Până acum nu a fost stabilit nimic oficial, dar dacă te uiti la ultimele declarații ale oficialilor ANRE este prevazută o creștere, dar nu a fost comunicat nimic oficial încă. Noi nu am cerut o creștere anume în ceea ce privește tarifele noastre. Problema noastră esențială este că volumele noastre de distribuție s-au redus foarte mult, însă cheltuielile de bază au rămas aceleași”, a declarat Hajdinjak, într-o conferință de presă.

La sfarsitul lunii aprilie, presedintele ANRE, Niculae Havrilet, spunea că factura finală a consumatorilor casnici va crește de la 1 iulie cu 5-8% din cauza aplicării unei noi etape din calendarul de liberalizare a gazelor.

Creșterea prețului a fost însă amânată de Guvern, care dorește prelungirea calendarului de eliminare a prețurilor reglementate cu trei ani, până la 30 iunie 2021.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on A scăzut TVA-ul la alimente, dar se vor scumpi gazele

  1. Se ieftineste metru liniar de sine de tramvai !

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*