Ultimele Știri

A șasea zi de cod portocaliu. Prognoza meteo pentru următoarea perioadă

Prognoza meteo pemtru următoarele zile:

canicula

Ziua de joi ne-aduce caniculă și disconfort termic în vestul și in sudul țării. Maximele ajung în intervalul 29-38 de grade Celsius, iar în jumătatea estică a țării și la munte sunt anunțate câteva ploi în aversă.

În Dobrogea și Bărăgan, norii vin și trec și nu este exclus să aducă o ploaie rapidă, de vară. Vântul continuă să sufle mai tare, iar temperaturile se opresc sub pragul caniculei. Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, găsim vreme schimbătoare, cu înnorari și condiții de ploaie. Temperaturile scad ușor față de ziua trecută și la amiază se vor înregistra cel mult 32-33 de grade. Căldura se domolește și în jumătatea nordică a Moldovei. Maximele se opresc la 32 de grade; pe parcursul zilei vor fi unele înnorari și vor veni câteva averse, dar pe suprafețe restraânse.

În Maramureș, rămânem cu vremea exagerat de caldă. Se vor atinge 36-37 de grade și stresul termic va fi extrem. În schimb, în Transilvania nu avem caniculă, dar va fi în continuare foarte cald și maximele vor ajunge la 34 de grade. În vestul țării căldura va fi și joi greu de suportat. Termometrele vor indica frecvent 37-38 de grade și, nu uitați, că vorbim despre valori măsurate la umbră. Șnsele de ploaie sunt egale cu zero, iar vântul abia va adia.

În centrul României, ar putea să cadă două-trei averse în zonele montane și pe partea estică. În vestul provinciei soarele va străluci cu putere și temperaturile vor urca până la 33-34 de grade. În sud-vestul, țării se-anunță încă o zi toridă. După prânz, canicula se instalează pe zone vaste și indicele temperatură-umezeală va depăși pragul critic de 80 de unități. Nu sunt semne de ploaie, iar vântul se oprește la moderat. Canicula revine și în ținuturile sudice. La amiază, se vor înregistra până la 35-36 de grade; perioadele cu soare vor domina ziua, iar șansele de ploaie vor fi reduse.

În București, se anunță încă o zi fierbinte. Maxima ajunge la 35 de grade și din nou senzația de disconfort termic va fi accentuată. Spre seară și după lăsarea nopții, vor fi ceva condiții de ploaie, iar vineri dimineață termometrele vor indica în jur de 21 de grade.

La munte, norii se înmulțesc și vor aduce câteva averse, cu fulgere în Carpații Orientali și în Meridionali. Temperaturile scad ușor în masivele nordice și în cele estice; în rest se mențin la valori ridicate.

La malul mării urmează o zi însorită și caldă. Nu sunt semne de ploaie; doar vântul va agita atmosfera. Pe plajă se vor înregistra până la 30-31 de grade și apa mării va avea în jur de 26 de grade.

PROGNOZA METEO PE TREI ZILE

Începem cu Bucureștiul, unde și joi vom avea de suportat căldura excesivă. Maxima va ajunge la 35 de grade și senzația de disconfort termic va fi accentuată. Spre seară și la noapte ar putea să cadă câțiva stropi de ploaie. Vineri, căldura se mai domolește. La amiază, se vor înregistra cel mult 33 de grade și atmosfera va fi însorită toată ziua. În weekend, temperaturile cresc ușor și canicula revine în zona Capitalei. Sâmbătă se vor atinge 35 de grade, iar duminică maxima va urca până la 36 de grade. Ploile nu au șanse să apară și vântul se oprește la moderat.

Ajungem în zona montană, unde joi apar înnorari și averse sporadice în Carpații Orientali și în Meridionali. Temperaturile scad ușor în masivele nordice și în cele estice; în rest, se mențin la valori ridicate. Vineri mai pot să vină două-trei averse tot în Carpații Meridionali și în Orientali; în rest vom avea timp frumos. Sâmbătă ploile vor apărea cu totul izolat și asta se va întâmpla mai ales la apropierea serii. Duminică instabilitatea crește și sunt anunțate averse, cu descărcări electrice în aproape toată zona montană.

La malul mării, găsim vreme frumoasă și caldă. Nu sunt semne de ploaie; doar vântul va agita atmosfera. Pe plajă se vor înregistra până la 30-31 de grade și apa mării va avea în jur de 26 de grade. Vineri rămânem cu atmosfera însorită și vântul activ. Abia după lăsarea nopții vor apărea unele înnorari și condiții pentru o ploaie rapidă, de vară. Ziua de sâmbătă începe cu mult soare, dar pe înserat se-adună norii și vor veni câteva averse, cu fulgere și vânt intens. Duminică așteptăm vreme frumoasă și temperaturi ridicate. Maximele vor ajunge la 31-32 de grade, iar apa mării va avea 25-26 de grade.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*