Ultimele Știri

A rupt harta Rusiei, în replică la distrugerea hărţii României Mari | VIDEO

Domnica Cemortan

Gestul socialiştilor şi comuniştilor din Republica Moldova de a rupe în Parlament harta României Mari nu a rămas netaxat de fanii unionişti din Republica Moldova.

Avalanșă de replici, una mai îndrăzneață decât alta, la gestul deputatului PSRM Vlad Bătrîncea, care a rupt în plen harta României Mari. Activista Domnica Cemortan s-a alăturat contestatarilor și a rupt, la rândul ei, harta Rusiei, iar înregistrarea video a scenei a fost publicată pe internet. Anterior, și militanții de la „Tinerii Moldovei” au protestat la sediul PSRM, unde au adus hărți ale Uniunii Sovietice. Activiștii unioniști însă au subliniat că nu intenționează să repete gestul făcut de Bătrîncea, informează today.md

„Drept replică a gestului deputatului Vlad Bătrîncea care a rupt harta României Mari în plenul Parlamentului, vreau să îi spun că Republica Moldova va rămâne mereu o țară liberă”, a declarat aceasta.

Incidentul din Parlament a avut loc după ce deputații au votat împotriva cererii socialiștilor de a o audia în Parlament pe Corina Fusu, ministrul în exercițiu al Educației, în legătură cu distribuirea în școlile moldovenești a unor materiale didactice considerate de PSRM drept „propagandă pro-unionistă”.


 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*