Ultimele Știri

A fost un trucaj? Adevărul din spatele fotografiei cu copilul sirian înecat

Fotografia care surprinde un copil sirian înecat, pe o plajă din Turcia, a făcut înconjurul lumii, devenind extrem de virală în domeniul online. Fotografia nu ar fi însă decât un trucaj gândit de profesioniști, cu scopul de produce un impact emoțional la nivel european.

”Ce poate să facă un fotoreporter cu un cadavru de copil? Poate să îl ia și să îl mute de colo-colo în căutarea unghiului perfect pentru fotografia care să facă înconjurul lumii. Poate să ia cadavrul și să-l dea pe mâna unui coleg care știe să facă machiaj profesionist. Poate să își instaleze luminile astfel încât să obțină o imagine impecabilă din punct de vedere profesional”, susțin jurnaliștii de la kishiniov.eu.

Un fotoreporter profesionist a aranjat trupului copilului mort astfel încât să obțină una dintre cele mai bune fotografii ale momentului, sunt de părere jurnaliștii citați. De altfel, această teorie a fost susținută și de jurnalistul român Moise Guran.

Jurnaliștii de la kishiniov.eu sunt de părere că trupul copilului înecat a fost mutat în mai multe poziții pe plajă, pentru a se alege cea mai bună fotografie din mai multe cadre luate de fotoreporter: ”Asta e bună, asta, nu i se vede fața, este cu capul în apă, i se vede pielea albită, este perfectă! Șeful o să fie mulțumit! Dă-i drumul pe Facebook, o să fie virală.”

De altfel, sunt fotografii care surprind momentele în care copilul era mutat, inițial fiind găsit lângă o stâncă. Fotoreporterii au mutat corpul de mai multe ori, pentru a-l putea fotografia din unghiul potrivit, după cum se poate observa mai jos.

MUGLA, TURKEY - SEPTEMBER 02: A Turkish gendarmerie soldier moves the body of a migrant washed ashore on a beach after a boat carrying 12 migrants sank off the coast of Mugla's Bodrum district, Turkey on September 02, 2015. (Photo by Stringer/Anadolu Agency/Getty Images)

siriyskiy_malchik2

Comentarii prin Facebook

3 Comentarii on A fost un trucaj? Adevărul din spatele fotografiei cu copilul sirian înecat

  1. De-a lungul vieții am avut neplăcuta ocazie, de a vedea în mod direct trupuri de oameni înecați.
    De la prima postare a acestei imagini am avut în mod clar sentimentul că trupul acestui copil este, din fericire, cât se poate de însuflețit. Nu așa arată un cadavru de ființă umană înecată. Este mai mult, sau mai puțin, contorsionat și brațele, în niciun caz nu stau pe lângă corp, și asta pentru naturalul motiv că în acele ultime momente, ființă umană tinde reflex să se agațe de ceva, să se salveze. Ca să nu mai vorbim de rigiditatea trupului, care lipsește cu desăvârșire. Analizați poză în care copilul este purtat (spre a fi mai expresivă imaginea!!!) pe brațe de acel individ. Ele sunt îndoite, tipic unui trup uman viu, nu mort. În Decembrie ’89 s-a publicat în Scânteia imaginea unei „mame” legată la mâini cu sârmă ghimpată, alături de pruncul ei, având o lungă cicatrice de-a lungul abdomenului cusută în mod barbar cu un soi de sfoară subțire. Textul care însoțea imaginea explică că „teroriștii au ucis o tânără mamă, eviscerându-i pruncul”!!
    Deci, nimic nou sub Soare!!

  2. Scuze, mă refeream la piciorușele copilului „înecat”, care sunt flexate în mod natural!

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*