Ultimele Știri

A fost ridicat sechestrul pus de DNA pe şase dintre firmele controlate de Ghiţă

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis să ridice sechestrul pus de procurorii DNA pe firmele controlate de Sebastian Ghiţă.

Șase dintre firmele lui Ghiță au scăpat de sub sechestru, iar restul contestaţiilor urmează să se judece. Procurorii DNA au pus sechestru asigurator pe 51 de firme controlate de Sebastian Ghiță.

Instanţa supremă a decis ridicarea sechestrului în cazul firmelor SC 360 Revolution SRL, Asesoft Internaţional SA, Ridzone Computers SRL, Q’Net Internaţional SRL, SC Studio Harry SRL şi SC A&S World Travel SRL, iar deciziile sunt definitive.

Procurorii DNA au pus sechestru în 24 iunie pe bunurile, acţiunile şi conturile lui Sebastian Ghiţă, precum şi pe conturile a 51 de societăţi comerciale controlate de acesta, în dosarul în care deputatul este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi evaziune, potrivit unor documente ale anchetatorilor.

Sebastian Ghiţă este cercetat pentru infracţiunile de trafic de influenţă, complicitate la schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinaţiei fondurilor europene, spălare de bani, în formă continuată, evaziune fiscală, în formă continuată, coruperea alegătorilor şi efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, în formă continuată. Aceste noi infracţiuni se adaugă celei iniţial reţinute în sarcina lui Sebastian Ghiţă, respectiv cea de sprijinire a unui grup infracţional organizat.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*