Ultimele Știri

A fost lansată cartea științifică despre Revoluția lui Tudor Vladimirescu

tudor vladimirescu

Muzeul Satului din Cerneți a găzduit, duminică, lansarea cărții științifice „Tudor Vladimirescu – 250 de ani”.

Îngrijitorul lucrării, prof. dr, Mite Măneanu, a declarat pentru AGERPRES că aceasta reunește atât contribuțiile științifice ale unor istorici preocupați să completeze istoriografia românească privind Revoluția din 1821, cât și activitatea celui care a condus-o în speranța redeșteptării și renașterii naționale.

„Materialele publicate, purtând semnătura unor profesori recunoscuți în lumea științifică națională — Dinică Ciobotea, Aurelia Florescu, Vasile Istrățescu, Tudor Nedelcea, Tudor Rățoi, Florin C.Grigore, Magdalena M.Varfar — pe lângă faptul că se vor un omagiu adus întemeietorului României moderne, vin să consolideze perspectiva istorică a Marelui Erou”, a precizat Măneanu.

În context, el a arătat că o parte din cercetările al căror rezultat sunt publicate în volumul lansat se referă la Cerneți, localitate componentă a comunei Șimian, unde Tudor Vladimirescu a avut mai multe domenii, unul dintre acestea păstrat până astăzi.

„Am realizat această carte, la împlinirea a 250 de ani de la nașterea lui Tudor Vladimirescu, pentru a cinsti memoria unui martir al neamului românesc și a cultiva sentimentul de mândrie la noile generații de tineri”, a adăugat prof. dr. Mite Măneanu.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*