A fost instituit un cod roșu la RADET, după demisiile membrilor Consiliului de Administrație

  • Nicoleta Ungureanu
  • 28 iulie 2016
  • Social

După demisiile în lanț de la conducerea RADET, a fost instituit un cod roșu, potrivit lui Gabriel Dumitrașcu, președintele demisionar al CA.

”Vedem un blocaj de comunicare, de găsire a soluțiilor și am adoptat un cod roșu. (…) Vrem ca CGMB să ia în dezbatere problema RADET și să orienteze RADET spre ceea ce trebuie în București”, a spus Dumitrașcu.

Și directorul general al RADET, Valentin Vițalariu, a anunțat că va demisiona din funcție.

”Mi-am prezentat astăzi intenția de a nu mai rămâne la RADET după 1 septembrie, pentru că este necesar ca noul Consiliu de Administrație, care va fi numit, să își aleagă un director general. (…) Intenția este același lucru cu demisia. Am un contract de mandat și conform acestuia am posibilitatea să finalizez totul pe 1 septembrie”, a arătat Vițalariu, care a subliniat că nu i s-a cerut demisia de la Primăria Capitalei.

Cel care le-a cerut demisia membrilor Consiliul de Administrație este viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, conform lui Dumitrașcu.

”Nouă ni s-a cerut și considerăm că de fapt această cerință determină și motivează în mare parte și decizia de depunere a mandatelor. (…) Viceprimarul general (a solicitat — n.r.) în perioada de interimat, cât doamna primar general a fost plecată, a fost o discuție, nu am înțeles-o nici noi, pentru că discutasem 50 de minute despre altceva și dintr-o dată ni s-a cerut să ne depunem mandatele”, a explicat Dumitrașcu.

El a menționat că l-a anunțat miercuri pe Bădulescu că urmează să fie depuse mandatele, iar joi a avut loc o ultimă ședință a CA al RADET.

”Am apăsat codul roșu pentru că așa determinăm CGMB să ia în discuție RADET-ul. Peste 30 de zilei RADET-ul nu va fi administrabil în lipsa unui Consiliu de Administrație. (…) Avem nemulțumiri și vin din colaborarea defectuoasă cu CGMB, cu Primăria Generală. Nu particularizez și spun că această comunicare este de dată recentă, din noul mandat al primarului general. Aceeași comunicare dificilă, greoaie a existat și înainte. Aceeași lipsă de decizie, inconsecvență în a aborda una sau alta dintre căi. (…) Luați demisiile noastre ca pe un semnal, dacă vreți, este anunțul de cod roșu pentru termoficarea Bucureștiului, iar acest cod roșu poate să apară oricând dacă sistemul va fi supus acelorași presiuni venite de la grupurile de interese legitime sau ilegitime, dacă nu există o coerență a demersului, dacă oamenii lăsați să conducă nu au mandat deplin și sunt la fiecare pas cenzurați sau blocați. (…) Nu văd niciun motiv ca în 30 de zile CGMB să nu poată desemna alți cinci administratori. Ceea ce sper este să fie oameni profesioniști, onești, nicidecum politruci sau oameni simpatici partidelor politice”, a susținut Gabriel Dumitrașcu, citat de Mediafax.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *