Ultimele Știri

A fost identificată originea virusului HIV! Unde a apărut pentru prima dată

Virusul HIV ar fi apărut pentru prima dată în zona orașului Kinshasa, capitala Republicii Democrate Congo, în anul 1920, conform unei echipe de cercetători din cadrul Universității Oxford.

O echipă de cercetători din cadrul Universităţii Oxford a descifrat misterul cu privire la originea acestui virus, până în prezent nefiind cunoscute originea lui și modul prin care acesta s-a răspândit printre populație.

În urmă cu 80 de ani, Kinshasa era colonie belgiană şi purta numele ,,Leopoldville”. Cei aflaţi în căutarea unui trai mai bun veneau aici să facă bani sub orice formă, inclusiv prin practicarea comerţului cu sclavi sexuali. În timp, datorită dezvoltării industriei feroviare, această îndeletnicire a luat proporţii, iar, odată cu ea, un nou virus se răspândea rapid în rândul celor care călătoreau în ţările africane, conform Mediafax.

Echipa de specialiști susţine că răspândirea inegală, la nivel global, a celor două ramuri ale virusului se datorează influenţei factorilor ecologici şi nu a celor evoluţionari. Oamenii de ştiinţă au ajuns la această concluzie după ce au analizat genomii-gazdă ai virsului HIV, colectaţi de la 800 de bolnavi originari din Africa Centrală şi au realizat un arbore genealogic al germenului inframicrobian.

Cercetătorii spun că dezlegarea acestui mister îi va ajuta pe savanți să localizeze focarele unde trebuie să intervină.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*