Ultimele Știri

A fost identificat bărbatul căruia o jurnalistă din Ungaria i-a pus piedică

imigrant

Criza refugiaílor dat naștere unui moment care a stârnit valuri de comentarii. O jurnalistă din Ungaria a fost filmată, zilele trecute, în timp ce lovea cu picioarele mai mulţi refugiaţi, iar la un moment dat, chiar i-a pus piedică unui bărbat care purta un copil în braţe.

Gestul jurnalistei Petra László a stârnit reacții de furie pe rețelele de socializare, iar întâmplarea nu a rămas fără urmări. Jurnalista a fost concediată la câteva ore de la apariţia imaginilor. Şeful ei s-a declarat şocat de gestul angajatei sale.

Iar potrivit informațiilor apărute în această seară, ea va fi anchetată penal după ce justiția din Ungaria a deschis o anchetă penală în acest caz.

Însă acum, povestea ia o altă întorsătură. Potrivit Euronews, bărbatul căruia jurnalista i-a pus piedică a fost indentificat drept Osama al-Abd al-Mohsen, cunoscut și sub numele de Osama al-Ghadab.

poza 1„Dream team-ul” echipei al-Fotuwa SC

Bărbatul provine din orașul sirian Deir Ezzor și a lucrat ca antrenor la al-Fotuwa SC, echipă de fotbal din prima ligă siriană.

El a fost filmat în timp ce fugea de polițiști împreună cu fiul său de șapte ani, atunci când jurnalista i-a pus piedică și a căzut.
poza 2

Potrivit sursei citate, refugiații se tem că, odată înscriși pentru azil în Ungaria, nu mai pot să plece către țări mai bogate din Uniunea Europeană, precum Germania și Suedia, care oferă condiții mai bune pentru refugiați.

Potrivit unei pagini de Facebook din Siria, bărbatul ar fi cunoscut drept „revoluționar”, a fugit de gruparea Statul Islamic și a fost prins și torturat sub regimul condus de Bashar al Assad. Euronews subliniază însă că nu a putut să verifice aceste informații până la această oră.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*