Ultimele Știri

A fost executat silit. Descinderi la locuinţa Prinţului Paul

printul paul

Conform unor surse, la locuinţa Prinţului Paul, a descins un executor judecătoresc, în contul unei datorii de 1,8 milioane de lire sterline.

Paul Lambrino, autointitulat „Prinţul Paul”, s-a trezit joi dimineaţa cu executorii judecătoreşti acasă. Acesta ar fi luat banii împrumut de la un jurnalist britanic, Marco Houston, editor la o publicație care urmărește membrii caselor regale. Acesta susţine că i-a împrumutat pe Prinţul Paul şi Prinţesa Lia cu suma de 1,8 milioane de lire, pe care aceştia nu i-au înapoiat. El a câştigat un proces în Marea Britanie împotriva acestora pe tema datoriei, iar ulterior a cerut executarea silită în România.

Prinţul Paul urmează să fie executat silit pentru 4,7 milioane de lire, dintre care 2,9 sunt cheltuieli de judecată şi 1,8 milioane de lire sunt banii ceruţi de jurnalistul britanic Marco Houston.

Executarea silită se face în baza unei decizii definitive pronunţate de Curtea de Apel Bucureşti în 16 iunie 2015.

Joi, executorul judecătoresc a mers la locuinţa prinţului Paul pentru a evalua bunurile astfel încât să se stabilească dacă acestea pot fi valorificate ca să poată fi recuperat prejudiciul.

Înalta Curte de Justiţie – Divizia Queen’s Bench a decis, la 2 iunie 2010, că prinţul Paul de România şi prinţesa Lia a României să-i plătească lui Marco Houston 1,8 milioane de lire sterline.

Decizia a fost luată în urma acţiunii în instanţă a lui Marco Houston, editorul publicaţiei Royalty Magazin , care a susţinut că i-a împrumutat pe prinţul Paul şi prinţesa Lia cu suma de 1,8 milioane de lire, pe care aceştia nu au mai înapoiat-o, potrivit stirileprotv.ro.

Pe 14 octombrie 2014, Tribunalul Bucureşti a recunoscut decizia instanţei britanice şi a încuviinţat executarea acesteia pe teritoriul României. Curtea de Apel Bucureşti a menţinut în 16 iunie 2015 decizia Tribunalului, dând o decizie definitivă în sensul punerii în executare a hotărârii Curţii britanice.

Prinţul Paul a susţinut, într-un comunicat transmis prin biroul său de presă, că nu are cunoştinţă despre procesul de la Londra, unde nu ar fi fost citat.

El a mai afirmat că Marco Houston este cel care îi datorează suma de 2.018.568 de lire sterline, în baza unui contract de împrumut autentificat de notarul public John Bower din Londra, în data de 8 octombrie 2007 şi garantat cu o ipotecă instituită asupra unui imobil al lui Houston din Londra.

Între cei doi ar exista un contract de împrumut autentificat la un notariat din Londra, în noiembrie 2007.

Prinţul Paul şi Prinţesa Lia nu se aflau acasă în momentul sosirii executorilor judecătoreşti, ei fiind întâmpinaţi de un alt membru al casei. Cu toate acestea, executorii au intrat în locuinţă şi au început să evalueze bunurile de valoare ale familiei.

Paul Lambrino este fiul lui Carol Mircea Lambrino, fiul nelegitim al regelui Carol al II-lea. Născut la Paris şi crescut la Londra, el a venit pentru prima oară la Bucureşti în urmă cu 15 ani şi a fost contestat de familia regală a României.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*