Ultimele Știri

A fost dat jos din avion din cauza mesajului scris pe WhatsApp. Cuvântul care a adus panică

whatsApp

Un londonez în vârstă de 40 de ani  a fost dat jos din avion după ce pasagerul de lângă el a văzut că acesta a scris, într-o conversație pe WhatsApp, cuvântul “rugăciune”, într-un grup de pe platforma de mesagerie intitulat “oamenii ISI”, scrie The Guardian.

Laolu Opebiyi, un creștin de origine nigeriană, s-a îmbarcat într-un zbor EasyJet cu direcția Amsterdam. Pasagerul de lângă el, văzând ce scrie pe telefon, l-a întrebat la ce se referă prin “rugăciune”. Omul a trecut peste faptul că cineva îi citește mesajele private și i-a răspuns politicos, explicându-i că vrea să se întâlnească cu mai mulți prieteni pentru a se ruga.

Pasagerul nu a fost convins de explicația lui Laolu și s-a dus glonț la însoțitorii de zbor pentru a raporta descoperirea. Un sfert de oră mai târziu, doi ofițeri înarmați l-au escortat pe Opebiyi afară din avion și l-au interogat.

Așa au aflat că “oamenii ISI” vine de la un citat din Biblie “iron sharpens iron”, în forma sa completă: “După cum fierul ascute fierul, tot astfel și omul însuși îl face mai ager pe seamănul său.”, iar rugăciunea era una cât se poate de reală și nu o aluzie la un atac terorist.

“Omul acela mă cunoștea de două minute și deja m-a judecat. Chiar dacă aș fi fost musulman, felul în care am fost tratat este nedrept. Nu cred că cineva, indifferent de religie, merită să fie tratat astfel.” a declarat Laolu Opebiyi.

În final, londonezul a plecat cu următorul zbor către Amsterdam, dar nici aici nu a scăpt de probleme. La îmbarcare o femeie care se dăduse jos din primul zbor de teama unui atac terorist l-a recunoscut pe bărbat și a afirmat: “eu nu mă urc în același avion cu el”.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*