Ultimele Știri

A fost cutremur, azi-noapte, în Banat

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richeter, s-a produs în noaptea de vineri, 31 octombrie 2014, spre sâmbătă, 1 noiembrie 2014, în Banat, județul Caraș – Severin. Acesta a fost cel mai mare eveniment produs în zona Banatului, în decursul ultimilor 10 ani, dar și cel mai puternic seism din Culoarul Cernei din ultimii 200 de ani.

Epicentrul cutremurului a fost situat în regiunea Culoarului Timiș-Cerna, localitatea Teregova, având în apropiere orașele Caransebeș ( 30 km), Reșița ( 34 km), Oțelul Roșu ( 41 km), Oravița ( 49 km) și Orșova ( 50 km).

s560x316_Cutremur_Banat

Seismul s-a produs la ora  1.00, la o adâncime de 4 km, resimțindu-se destul de puternic în zona epicentrală. Acesta a mai fost resimțit și în județele Timiș ( inclusiv în Timișoara), Hunedoara ( inclusiv la Deva), în județul Mehedinți și în județul Gorj ( inclusiv Tîrgu-Jiu), potrivit cutremur.net.

În România s-a mai produs un cutremur, chiar în urmă cu o săptămână, în data de 21 octombrie, în regiunea Vrancei, zona Pătârlagele, situată în Subcarpații Buzăului, având o magnitudine mai scăzută, de 3,5 grade pe scara Richter, în comparație cu cel înregistrat în această noapte în județul Caraș – Severin.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*


About Crina Anamaria Calotă (20 Articles)
Without dance there is no love. Without love there is no passion. Without passion there are no humans.
Contact: Website