Ultimele Știri

A fost cutremur, azi-noapte, în Banat

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 grade pe scara Richeter, s-a produs în noaptea de vineri, 31 octombrie 2014, spre sâmbătă, 1 noiembrie 2014, în Banat, județul Caraș – Severin. Acesta a fost cel mai mare eveniment produs în zona Banatului, în decursul ultimilor 10 ani, dar și cel mai puternic seism din Culoarul Cernei din ultimii 200 de ani.

Epicentrul cutremurului a fost situat în regiunea Culoarului Timiș-Cerna, localitatea Teregova, având în apropiere orașele Caransebeș ( 30 km), Reșița ( 34 km), Oțelul Roșu ( 41 km), Oravița ( 49 km) și Orșova ( 50 km).

s560x316_Cutremur_Banat

Seismul s-a produs la ora  1.00, la o adâncime de 4 km, resimțindu-se destul de puternic în zona epicentrală. Acesta a mai fost resimțit și în județele Timiș ( inclusiv în Timișoara), Hunedoara ( inclusiv la Deva), în județul Mehedinți și în județul Gorj ( inclusiv Tîrgu-Jiu), potrivit cutremur.net.

În România s-a mai produs un cutremur, chiar în urmă cu o săptămână, în data de 21 octombrie, în regiunea Vrancei, zona Pătârlagele, situată în Subcarpații Buzăului, având o magnitudine mai scăzută, de 3,5 grade pe scara Richter, în comparație cu cel înregistrat în această noapte în județul Caraș – Severin.

The following two tabs change content below.
Without dance there is no love. Without love there is no passion. Without passion there are no humans.

Latest posts by Crina Anamaria Calotă (see all)

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*


About Crina Anamaria Calotă (20 Articles)
Without dance there is no love. Without love there is no passion. Without passion there are no humans.
Contact: Website