Ultimele Știri

A fost aprobată cea de-a treia rectificare bugetară din acest an. Unde se duc cei mai mulți bani

A fost aprobată, în Guvern, cea de-a treia rectificare bugetară din acest an, care presupune fonduri pentru plata în avans a titlurilor executorii câştigate în instanţă de către bugetari şi pentru plata arieratelor.

Victor Ponta nu este de acord cu viziunea Consiliului Fiscal asupra celei de-a treia rectificări bugetare, conform căreia nu ar trebui să ”plătim ce avem de plătit prin hotărâri judecătoreşti”.

„Putem să nu mai plătim nimic din ce trebuie să plătim în 2015, terminăm anul cu deficit 0,2% din PIB, dar la anul tot trebuie să plătim titluri executorii, arierate, tor ceea ce vine din anii din urmă. Este o decizie cu care sunt de acord Comisia Europeană şi Fondul Monetar Internaţional. Nu am să înţeleg niciodată punctul de vedere al celor de la Consiliul Fiscal, care spun să nu plătim ceea ce avem de plătit prin hotărâri judecătoreşti. Această rectificare ne ajută să plătim hotărârile judecătoreşti definitive şi irevocabile câştigate de profesori, de funcţionari publici, de magistraţi şi este prima dată când nu vom mai avea deloc arierate la firme private ale Guvernului central sau autorităţilor locale”, spune Victor Ponta.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*