Ultimele Știri

LIVE UPDATE: A doua rundă de consultări a început la Cotroceni. Președintele discută cu reprezentanții PSD și PNL

klaus iohannis

UPDATE ORA 19.06: Consultările dintre președintele Klaus Iohannis și reprezentanții Partidului Național Liberal pentru desemnarea unui nou premier au început, luni, la Palatul Cotroceni.

Din delegația PNL fac parte copreședinții Alina Gorghiu și Vasile Blaga, precum și președintele de onoare al partidului, Mircea Ionescu Quintus.

Klaus Iohannis a avut deja consultări cu reprezentanții PSD.

UPDATE ORA 18.43 Dragnea: Liviu Voinea este propunerea social-democraților pentru postul de premier

Viceguvernatorul Băncii Naționale a României Liviu Voinea este propunerea social-democraților pentru ocuparea postului de premier, a anunțat liderul PSD, Liviu Dragnea, luni la Palatul Cotroceni.

„Ne-am gândit care să fie persoana pe care noi să o propunem și ne-am gândit la domnul Liviu Voinea, care îndeplinește atât criterii de integritate, cât și criterii de expertiză, care se bucură de credibilitatea unor instituții financiare importante, care are experiență în acest domeniu”, a declarat Liviu Dragnea.

El a adăugat că a discutat luni cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, care a dat asigurări că în cazul în care Liviu Voinea va fi nominalizat, va avea tot sprijinul instituțional.

„Țin să vă spun că am avut astăzi o discuție cu guvernatorul BNR, care m-a asigurat că, dacă domnul Liviu Voinea va fi nominalizat, va avea tot sprijinul instituțional al BNR și expertiza respectivă. Un premier și un Guvern care să aibă un mandat limitat, un mandat foarte clar și precis și care să asigure că cele două runde de alegeri, locale și parlamentare, se vor desfășura în condiții corecte, în așa fel încât în România să nu fie incidente în ceea ce privește cele două procese”, a precizat Dragnea.

Liderul PSD a punctat că a avut o întâlnire cu copreședinții ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu și Daniel Constantin, care au spus că Liviu Voinea e „o propunere rezonabilă”.

Cea de-a doua rundă de consultări dintre președintele Klaus Iohannis și partidele și formațiunile parlamentare privind desemnarea unui nou premier a început, luni, la Palatul Cotroceni cu reprezentanții PSD.

 Din delegația social-democraților fac parte președintele PSD, Liviu Dragnea, președintele executiv Valeriu Zgonea, parlamentarii Ecaterina Andronescu, Georgian Pop și Gabriela Firea.

Șeful statului este însoțit de consilierii prezidențiali Dan Mihalache, Andrei Muraru și Laurențiu Ștefan.

După PSD, șeful statului se va consulta cu reprezentanții Partidului Național Liberal de la ora 19,00.

Marți, președintele Iohannis i-a chemat la consultări pe reprezentanții Uniunii Democrate Maghiare din România (UDMR), de la ora 11,00, Uniunii Naționale pentru Progresul României (UNPR), de la ora 11,30, Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), de la ora 12,00 și pe cei ai grupului parlamentar al minorităților naționale, de la ora 12,30.

Șeful statului a avut săptămâna trecută prima rundă de consultări cu partidele și formațiunile parlamentare în vederea desemnării unui premier.

Premierul Victor Ponta a demisionat săptămâna trecută din funcție. Șeful statului a semnat joia trecută decretul prin care a luat act de demisia acestuia. Iohannis l-a numit pe Sorin Cîmpeanu premier interimar.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*