Ultimele Știri

A cincea săptămână de proteste la Sebeș împotriva POLUĂRII

Sebeșenii au ieșit pentru a cincea oară în stradă împotriva poluării cu formaldehidă de la fabrica Kronospan.

Circa 300 de cetățeni s-au întâlnit în fața Primăriei Sebeș înarmați cu pancarte și portavoci. Oamenii nu s-au lasat intimidați de amenințările autorităților locale nici de gerul năprasnic care a învăluit România. Protestatarii au mărșăluit pe traseul obișnuit de la primărie până la sediul Kronospan.

kronospan_poluare

Mesajul sebeșenilor este clar, nu își doresc încă o fabrică de formaldehidă și cer închiderea Kronospan. 

 ”Stop poluării”, ”Uniți, luptăm, mediul apărăm”, ”Ne revoltăm, Uniți depopulăm”, ”Kronospane nu uita, Sebeşul nu te mai vrea!”, ”Cugirul solidar cu Sebeșul”, ”Albinele au nevoie de flori ca să trăiască, Florile de albine ca să rodească, Oamenii de flori ca să trăiască”, ”Sebeșeni ieșiți afară, Kronoșpan ne omoară”.

Cetățenii afirmă că nu se lăsă intimidați de amenințările celor de la Kronospan, nu vor ceda și nu îi vor lăsa să îi întoarcă unii împotriva celorlalți!

protest sebes

„Un element esențial în toată legislația de mediu, și cea europeană și cea românească, este că poluatorul plătește. Oare știe Kronospan care va fi prețul pe care va trebui să îl plătească? Ei trebuie să se gândească la toți bolnavii din Sebeș care poate vor demonstra în instanță că bolile lor sunt cauzate de efectele poluatoare și nu de avioanele care zboară deasupra Sebeșului și nici de mașinile care merg pe șosele.

Nu uitați! Un popor educat este un popor mai greu de manipulat!” , a declarat activistul de mediu  Iulius Făgărășan pentru ziarul Unirea.

protest1

sebes_kronospan

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*