Ultimele Știri

A avut loc lansarea filmului românesc premiat cu Ursul de Argint

Aseară a avut loc lansarea filmului românesc ”Aferim!”. Acest film a fost premiat, la Festivalul de Film de la Berlin, cu Ursul de Argint.

La premiera lungmetrajului „Aferim!” au fost prezenţi regizorul Radu Jude, protagoniştii Teodor Corban, Mihai Comănoiu, Cuzin Toma, dar şi producătorul Ada Solomon.

„Sper să fie un film care să pună oamenii pe gânduri asupra problemelor prezentate, habar nu am dacă se gândesc la ele şi au o reacţie faţă de lucrul ăsta, faţă de sclavia romilor, condiţia femeii, ce înseamnă condiţia femeii, ce înseamnă reprezentarea istoriei prin film, o grămadă de teme pe care fiecare le poate regăsi, e un film deschis”, a spus Radu Jude, regizorul filmului.

„Aferim!” spune povestea unui zapciu care, împreună cu fiul său, caută un sclav fugar de la curtea unui boier. Este o poveste în alb-negru, ce se petrece în secolul al 19-lea, în Ţara Românească şi care a fost foarte bine primită de spectatori.

Pelicula a fost premiată în luna februarie cu Ursul de Argint pentru regie la Festivalul Internaţional de la Berlin. Începând din 13 martie, „Aferim!” poate fi vizionat în cinematografele din 30 de oraşe din România.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*