Ultimele Știri

9 linii de autobuze deviate după surparea de la Eroilor. Află pe unde vor circula acestea

eroilor

Avaria de la şantierul staţiei de metrou Eroilor a dat peste cap traficul în zonă pentru o lună. Decizia a fost luată azi, în urma unei şedinţe a comandamentului de urgenţă de la Primăria generală a Capitalei. Două imobile din apropiere sunt şi ele considerate nesigure, iar locatarii vor locui, pentru o vreme, la hotel sau la rude.

Alexandru Ichim, purtătorul de cuvânt al Primăriei Capitalei: „Restricțiile de circulaţie vor fi menținute cel putin 30 de zile în zona Eroilor. Constructorul a anunțat că a pus în siguranță perimetrul, nu e risc de prăbuțire. Zona e monitorizată atent.

Sunt 14 persoane cărora li s-a pus în vedere faptul că, din cauza tasării, există un potențial risc asupra străzilor de rezistență a clădirii. Patru persoane au apelat la o formă de ajutor pusă la dispoziție de constructor, au fost cazate la hotel. Restul de zece au optat pentru varianta cazării la rude.”

Constantin Tobescu, purtătorul de cuvânt al RATB: „Vom devia traseele a 9 linii de autobuze. 122, 138, 137 si până la linia 668 vor circula deviat de la intersecția Splaiul Independenței cu Știrbei Vodă, pe Splaiul Independenței-Cotroceni-Marinescu-Eroii Sanitari-Davila-Eroilor-Bagdasar, apoi reiau traseul de bază spre cartiere.

Spre centru am luat decizia devierii traseelor spre Elefterie, apoi Piaţa Operei-Splai, de unde reintră pe Știrbei Vodă, unde am înființat suplimentar o stație de autobuz.”

Pentru fluidizarea traficului, autorităţile au decis suplimentarea numărului poliţiştilor care se vor afla în stradă. 

Comunicat RATB:

”Având în vedere restricţionarea traficului rutier în intersecţia Bd. Eroilor/Str. Eroii Sanitari, RATB va reorganiza circulaţia mijloacelor de transport din zonă, astfel:

Pe sensul spre centrul Capitalei, autobuzele liniilor 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268, 368 şi 668 vor circula pe un traseu modificat, de la intersecţia Bd. Eroilor/Str. Sf. Elefterie, pe Str. Sf. Elefterie, Podul Piaţa Operei, Splaiul Independenţei, Str. Ştirbei Vodă, apoi vor reveni pe traseele de bază.

Pe traseul modificat, autobuzele vor efectua opriri în staţiile nou înfiinţate „Carol Davila” – amplasată pe Bd. Eroilor (bretea), respectiv „Ştirbei Vodă” – amplasată pe Str. Ştirbei Vodă, la 50 de metri după intersecţia cu Splaiul Independenţei.

Pe sensul spre cartiere, autobuzele liniilor 122, 126, 137, 138, 168, 226, 268, 368 şi 668 vor circula pe un traseu modificat de la intersecţia Splaiul Independenţei/Str. Ştirbei Vodă, pe Splaiul Independenţei, Şos. Cotroceni, Str. Dr. Gheorghe Marinescu, Bd. Eroii Sanitari, Str. Carol Davila, Bd. Eroilor (bretea), Str. Dr. Bagdasar, apoi vor reveni pe traseele de bază.

Pe traseul modificat, autobuzele vor efectua opriri în staţiile „Ştirbei Vodă” – amplasată pe Splaiul Independenţei (comun cu liniile 61, 69, 90, 91, 123 şi 601), respectiv în staţiile nou înfiinţate „Gheorghe Marinescu” – amplasată pe artera Bd. Gheorghe Marinescu şi „Carol Davila” – amplasată pe Bd. Eroilor (bretea).”, informeaza digi24.ro.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*