Ultimele Știri

80% din tramvaiele din Bucureşti ar trebui duse la casat

Sorin Oprescu, primarul Bucureștiului, a recunoscut că 80% dintre tramvaie ar trebui înlocuite. Gradul de uzură al acestora ar putea pune în pericol viața călătorilor.

Deși recunoaște că starea tramvaielor din București este una care nu face cinste unei capitale, primarul Sorin Oprescu declară că investiția pentru înlocuirea tramvaielor ar fi una imensă, ba chiar ar depăși bugetul primăriei pe un an.

„Acum, dacă ar fi, prin absurd, am nevoie de 400 de tramvaie noi”, spune Sprin Oprescu.

Problema este că bugetul Primăriei Capitalei nu poate suporta înnoirea parcului RATB. Un tramvai din import costă peste două milioane de euro. Dublu faţă de unul românesc. Soluţia autohtonă nu este însă pe placul primarului general.

„Dânşii îmi spun că vor să facă 20 de tramvaie pe an. Asta este o glumă. Orice fabrică mare de tot nu poate să construiască mai mult de 15 tramvaie pe an”, a declarat primarul vorbind despre uzina RATB

Uzina RATB din Bucureşti a livrat în ultimul deceniu 15 tramvaie noi. Potrivit RATB, în Bucureşti sunt 481 de tramvaie, care circulă pe 23 de linii, întinse pe trasee de 229 de kilometri de cale dublă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*