Ultimele Știri

80 de oficiali și oameni de afaceri sârbi au fost arestați pentru corupție

serbia Ministrul sârb de Interne Nebojsa Stefanovic

Poliţia sârbă a arestat sâmbătă 80 de persoane, între care şi un fost ministru, pentru corupţie, abuz de putere, spălare de bani şi criminalitate financiară, a anunţat ministrul sârb de Interne, informează Reuters.

Este vorba despre cea mai amplă operaţiune în domeniul luptei împotriva corupţiei din ultimele decenii şi vizează inclusiv infracţiuni care datează din 2004, a declarat Nebojsa Stefanovici.
Mai mulţi directori ai unor companii de stat, doi foşti oficiali din cadrul Ministerului de Interne şi o serie de primari se află, de asemenea, printre persoanele reţinute, acuzate că au deturnat în total 7,8 miliarde de dinari (70 de milioane de dolari), a precizat ministrul.
Autorităţile din Serbia, care pe 14 decembrie au deschis negocieri de aderare cu Uniunea Europeană (UE), depun eforturi să eradicheze o adevărată moştenire a corupţiei şi crimei organizate, care a prins rădăcini în timpul războaielor iugoslave din anii ’90.
Fostul ministru arestat este Slobodan Milosavljevici, din Partidul Democratic (opoziţie), care a deţinut portofoliul Agriculturii, Pădurilor şi Managementului Apelor din mai 2007 şi până în iulie 2008, a precizat Stefanovici.
Ministrul sârb de Interne a mai anunţat că poliţia caută încă cinci suspecţi.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*