Ultimele Știri

8 plante care purifică aerul din casă

Ca să păstrezi un aer cât mai curat în locuință trebuie neapărat să ai plante de interior. Acestea elimină toxinele din interiorul locuinței, care, în mod neașteptat, e mult mai poluat decât exteriorul.

1. Aloe vera. Aceste plante sunt foarte ușor de întreținut. Iubitoare de soare, aloe vera filtrează aerul din casă de benzen și formaldehide, substanțe emanate de produsele chimice de curățat sau vopseluri. Planta aloe este o alegere înțeleaptă pentru ferestrele de la bucătarie bine luminate.

1

2. Gerbera. Aceasta floare strălucitoare te scapă de substanțe precum tricoloretilena care se găsește în produsele de curățat, benzen din cerneluri și vopseluri. Poți așeza un ghiveci în locul în care îți ții mașina de spălat.

1

3. Limba soacrei. Este o plantă care filtrează chimicalele aflate în produsele de curățat, hârtia igienică, șervețele igienice și produse de curățat. Poți așeza un ghiveci în baie, un mediu umed optim pentru această plantă.

1

4. Crizantema. Această floare frumos colorată face mai mult decât să dea o altă aura încăperii. Crizantema ajuta la filtrarea aerului de interior de benzen, vopseluri, produse din plastic, lipici, detergenți. Trebuie așezată cât mai aproape de lumina soarelui.

1

 

5. Dracaena cu margini roșii. Această plantă care poate crește foarte înaltă, până la tavan, curăță aerul din casa de xilen, tricloretilena sau formaldehide.

1

6. Azalee. Acesată floare superbă te scapă de formaldehide și este recomandata pentru încăperi închise precum pivnițele, dar într-un loc luminos.

1

7. Filodendron cu frunze în forma de inimă. Această plantă agățătoare nu este o opțiune dacă ai copii sau animale de companie, întrucât frunzele sunt otrăvitoare. Însa poate fi ideală pentru birouri, întrucât filtrează compusii chimici volatili, precum și formaldehide.

11

8. Crinul păcii. Acestă plantă are nevoie de umbră și să fie udată săptămânal. Ea curață aerul de compuși chimici volatili, formaldehide, benzen, tricoloretilena, dar și toluen și xilen.

1

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*