Ultimele Știri

8 din 10 copii din România au cont pe Facebook, deși, teoretic, accesul le este interzis

Tehnologia avansează în fiecare zi și tot mai mulți copii sunt atrași de lucrurile noi care apar chiar în casele lor. Chiar dacă limita inferioară de vârsta, pentru a putea deține un cont pe Facebook, este de 16 ani, 8 din 10 copii din România au conturi pe acest site de socializare.

Conform studiului, 26% dintre copiii din România dețin un smartphone, iar 10%, tablete. Odată cu aceste noi mijloace de comunicare, și internetul a devenit mobil, iar numărul pericolelor la care sunt expuși cei mici a crescut. Cu toate acestea, specialiștii spun că accesul copiilor la tehnologie nu ar trebui interzis. Folosirea internetului este benefică în sine, dar presupune și riscuri precum pornografia infantilă, hărțuirea sau furtul de date personale.

Studiile mai arată că din 2010 până în 2014, numărul copiilor din România care au cont pe rețelele de socializare a crescut de la 25% la 80%. Iar dintre copiii cu vârste între 9 și 16 ani, care au cont pe astfel de rețele, 99% s-au înscris pe Facebook, chiar dacă, oficial, este interzis accesul celor sub 16 ani. Îngrijorător este că, în România, 57% dintre copii au contul setat ca public, față de restul țărilor unde procentul este, în medie, de 27%.

Accesul liber la internet al copiilor presupune anumite riscuri. 41% au fost victimele unei forme de agresiune pe internet, 41% intra în contact cu persoane pe care nu le cunosc, față de 26% în restul țărilor. Iar 31% au fost expuși la imagini sexuale.

Nimeni nu ar trebui să interzică accesul copiilor la internet, însă părinții ar trebui să urmărească site-urile pe care copii le accesează și să le impuna un program în care aceștia pot să stea la calculator.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*