Ultimele Știri

8 destinații de iarnă pentru vacanța de Crăciun

Pentru cei care vor să își petreacă sărbătorile de iarnă într-un peisaj de vis, există 8 destinații turistice în care vei simți, cu siguranță, magia sărbătorilor de iarnă.

8. Moeciu

Stațiunea montană Moeciu, situată în culoarul Rucăr-Bran, este cunoscută pentru peisajul superb și pentru cabanele primitoare, în care poți să petreci de sărbători ca acasă. Pe lângă toate acestea, castelul Bran se află la aproximativ 10 km distanță și vă puteți bucura de priveliștea arhitecturii medievale impunătoare.

1

7. Gura Humorului

Această minunată stațiune este situată la confluența râurilor Humor și Moldova. Una dintre cele mai cunoscute atracții turistice ale zonei este mănăstirea Voroneț, însă există și alte frumuseti de admirat, cum ar fi semeții munți Suhard, Călimani și Rarău. În plus, ospitalitatea localnicilor, care nu te vor lăsa să te ridici de la masă înainte de a-ți servi o porție zdravănă de sarmale dar și alte preparate tradiționale de sărbători, reprezintă în mod sigur unul dintre argumentele care să te convingă să îți petreci Crăciunul aici.

1

6. Innsbruck

Dacă vrei să mergi la schi de Crăciun, Innsbruck este destinația ideală, cu atât mai mult cu cât stațiunea din Alpii Austriei a fost gazda Olimpiadei de Iarnă de două ori. Pârtiile și cabanele de aici nu te vor dezamăgi, iar pentru a profita pe deplin de strălucirea sărbătorilor, nu trebuie să ratezi ocazia de vizită sediul oficial al creatorilor cristalelor Swarovski.

1

5. Copenhaga

Capitala Danemarcei, orașul natal al faimosului Hans Christian Andersen, te va impresiona într-un mod plăcut dacă o vei alege ca fiind destinația ta de iarna pentru acest Crăciun. Peisajele de basm, ospitalitatea localnicilor și landmark-urile cum ar fi parcul de distracții Tivoli și Castelul Rosenborg te vor convinge să revii în minunatul oraș și în luna februarie. Atunci au loc numeroase evenimente culturale cunoscute sub denumirea deja devenită populară de Wondercool.

1

3. Edinburgh

Dacă nu ai vizitat niciodată Scoția, Crăciunul este momentul potrivit să o faci! Trebuie să treci și orasul Edinburgh pe lista ta cu destinații de iarnă și cu siguranță vei rămâne cu amintiri atât de plăcute, încât te vei întoarce aici și pe timp de vară. Când vine vorba despre perioada sărbătorilor, Edinburgh te va vrăji cu înfățișarea sa ce pare a fi mai degrabă un tablou: Parcul Princes Street Gardens se transforma într-un imperiu de gheață, iar Castelul Edinburgh te așteaptă să îl vizitezi, pentru a fi transportată în alte timpuri, despre care numai în cărțile cu povești medievale ai citit.

1

2. Paris

Romanticul Paris este un oraș care trebuie vizitat măcar o dată în viață, indiferent de anotimp. Dacă totuși alegi să pleci în capitala Franței iarna, vei vedea că timpul nu îți va ajunge pentru a vizita toate locurile minunate. Să nu te mire nici dacă vei rămâne impresionat de luminițele care transformă orașul într-o priveliște de basm. Indiferent de ce ai în plan să vizitezi, nu rata cel puțin unul dintre târgurile de Crăciun care se organizează pe Champs-Elysees, în cartierul Saint Germain de Pres și Montmarte. De asemenea, trebuie neapărat să bei o cafea și mănânci un croissant într-una dintre cafenelele pariziene.

1

1. Reykjavik

Deși este unul dintre cele mai reci orașe ale Europei, fiind situat în nord, Reykjavik este și una dintre cele mai frumoase destinații de iarnă. Aurora boreală ar trebui să fie primul dintre argumentele care ar trebui să te convingă să vizitezi minunata capitală a Islandei. Cum iarna este la ea acasă aici, Crăciunul va fi unul de vis, cu peisaje albe, reni ca cei care trag la sania Moșului, gheizere cu apă termală și o mulțime de alte landkamrk-uri de vizitat. De exemplu, este important să treci pe lista ta cu locuri de văzut Hallgrimskirkja (Biserica Hallgrimur), unde se află o orgă înalta de 15 metri.

1

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*