77 de medici oncologi, urmăriţi penal de DNA

medici

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie, au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale față de 77 de specialiști oncologi, pentru comiterea infracțiunii de luare de mită.

Medicii sunt cercetați penal într-un dosar în care este implicată și o societate comercială având ca obiect de activitate servicii de  import, distribuţie şi promovare a produselor farmaceutice. Acuzațiile aduse acestora sunt de luare de mită în formă continuată.

Potrivit procurorilor, conducerea respectivei societăți comerciale a decis extinderea activităţii societăţii pe piaţa de medicamente generice, printre acestea fiind şi medicamente din sfera oncologiei. Pentru a face față concurenței de pe piața farmaceutică, conducerea a luat măsuri pentru a-i determina pe medici să prescrie rețete din sfera oncologiei distribuite de compania respectivă, cu depășirea limitelor permise de legea în domeniu.

De asemenea, în anul 2012, medicii au fost trimiși într-o vacanță în India de către persoane cu putere de decizie în cadrul societăţii comerciale, acoperindu-li-se toate cheltuielile cu transport, cazare, masă și excursii. Oferirea acestei vacanţe avea ca scop stimularea ilicită a medicilor pentru a prescrie sau recomanda medicamentele distribuite de societatea comercială respectivă, cu încălcarea limitelor permise de Legea nr. 95/2006, conform Realitatea.net.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *