Ultimele Știri

Premiul Nobel pentru Pace: Malala Yousafzay și Kailash Satyarthi

Comitetul Nobel norvegian a oferit Premiul Nobel pentru Pace  indianului  Kailash Satyarthi și tinerei pakistaneze  Malala Yousafzay pentru  lupta lor împotriva suprimării copiilor și a tinerilor, dar și pentru dreptul tuturor copiilor  la educație. 

„Copiii trebuie să meargă la școală și să nu fie exploatați financiar. (…) Drepturile copiilor și tinerilor trebuie să fie respectate”,  a afirmat preşedintele Comitetului Nobel norvegian, Thorbjoern Jagland.

În ciuda tinereții sale, Malala Yousafzay a luptat deja de mai mulți ani pentru dreptul fetelor la educație, și a demonstrat că  tinerii, de asemenea, pot contribui la îmbunătățirea propriei lor  situații. Prin lupta sa eroică,  ea a devenit un purtător de cuvânt important pentru drepturile fetelor la educație.

La rândul său, Kailash Satyarthi, în vârstă de 60 de ani, „a dat dovadă de curaj conducând demonstraţiile paşnice împotriva exploatării copiilor în scopuri financiare”.

Lupta pentru drepturile copiilor și adolescenților contribuie la realizarea „fraternității  între națiuni”, pe care Alfred Nobel  o menționează în testamentul său  ca  fiind unul dintre criteriile pentru Premiul Nobel pentru Pace.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*