Ultimele Știri

70 de piese de echipament militar american ajung astăzi În România

americani

Pentagonul a anunţat că aproximativ 70 de piese de echipament militar american urmează să sosească în România din Germania de 1 decembrie, în timp ce Statele Unite îşi sporesc sprijinul acordat aliaţilor europeni.

În plus faţă de acest lot de echipament militar, alte echipamente vor sosi în Bulgaria şi Lituania spre sfârşitul lunii decembrie, a declarat reporterilor purtătorul de cuvânt al Pentagonului Jeff Davis.

Secretarul american al apărării Ash Carter a anunţat, în timpul unei vizite în Estonia la începutul acestui an, că SUA vor staţiona temporar suficiente vehicule şi echipamente asociate în Europa Centrala şi de Est pentru a susţine o brigadă de blindate.

Amplasarea lor ar facilita circulaţia forţelor americane de rotaţie în regiune şi participarea la antrenamente şi exerciţii, a adăugat Davis.

„Aceste angajamente continue consolidează capacitatea noastră de a lucra în mod eficient între aliaţii noştri, întăreşte încrederea şi ne ajută să construim relaţii de durată ce vor fi baza viitoarei securităţi în regiune”, a mai spus Davis.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*