Ultimele Știri

70 de ani de la masacrul de la Nagasaki

Orașul Nagasaki a marcat 70 de ani de la bombardamentul atomic care a dus la capitularea Japoniei și încheierea celui de-al doilea război mondial.

La Nagasaki a avut loc un masacru asupra populației civile, o crimă împotriva umanității care nu ar mai trebui să aibă loc niciodată. Premierul japonez Shinzo Abe a depus o coroană de flori la monumentul dedicat victimelor bombardamentului de la Nagasaki. Prim-ministrul japonez a fost criticat de supraviețuitorii atacului cu bombă atomică și spun că noua legislație în domeniul nuclear va duce la un nou război. 

”Abe a mers împotriva voinței supraviețuitorilor și va duce la război. Nu putem accepta acest lucru”, a spus un supraviețuitor în vârstă de 86 de ani, Sumiteru Taniguchi, după ce a descris în detaliu grafic rănile traumatice și modul în care alții au murit în 09 august 1945 la atacul de la Nagasaki.

0,,18636578_303,00

Reprezentanți din 75 de țări, inclusiv ambasadorul SUA Caroline Kennedy, au fost printre cei care s-au adunat sub razele fierbinți ale soarelui în Nagasaki Peace Park. Un clopot a răsunat în văzduh, moment în care a fost anunțat un minut de reculegere, la ora 11:02, în momentul în care un avion american B-29 a lansat bomba atomică, omorând peste 70.000 de oameni.

Primarul din Nagasaki, Tomihisa Taue, prezent la ceremonie , a tras un semnal de alarmă cu privire la legislația, care a trecut de camera inferioară a parlamentului și se află pe masa camerei decizionale. 

„Îndemn guvernul Japoniei pentru a asculta aceste voci de neliniște și îngrijorare”, a declarat Taue .

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*