Ultimele Știri

7 Mai vot final pe Legea Minelor

 Legea minelor este o lege organică care permite demararea proiectului de la Roșia Montană.  Pe 10 decembrie 2013 au fost supuse la vot mai multe legi controversate, acestă zi a fost numită ”Marțea Neagră a Parlamentului”.  Activiștii care luptă pentru salvarea Roșiei Montane au protestat pe 10 decembrie 2013 în fața Camerei Deputaților și apoi au ocupat sediul Avocatului Poporului unde au cerut luare unei poziții față de legea controversată care urma să fie supusă la vot. 

Legea minelor este o lege cadru destul de controversată  care a fost  pusă în dezbatere pe 10 decembrie de  Camera Deputaţilor, neîndeplinind numărul necesar de voturi aceasta a fost respinsă și retrimisă la comisii.   Au fost doar 160 de voturi pentru, insuficiente ca legea sa treacă.

Legea+minelor

Deputații au mai încercat să supună la vot Legea minelor pe 11 februarie 2014, dar au discutat doar 18 puncte din cele 79 de pe ordinea de zi  și doar 9 proiecte legislative au ajuns la vot, „Legea specială Roșia Montană”  fiind astfel amânată.  Pe 7 mai Legea minelor intră iar în dezbatere la Camera Deputaților unde va fi supusă votului.

hetty

Pe 7 mai la ora 12:30, activiștii care luptă pentru salvarea Roșiei Montane organizează un protest la Parlament în fața Camerei Deputaților. Aceștia se întreabă cum vor vota deputații:

„- Pentru cetățeni sau pentru corporație?”

„-Pentru natură sau pentru distrugere?”

„-Pentru istorie și patrimoniu sau pentru cianură?”

„-Pentru drepturi fundamentale sau pentru corupție?”

Protestarii au lansat următoarele mesaje mobilizatoare cu scopul de a stopa proiectul minier de la Roșia Montană și pentru ai îndemna pe parlamentari să nu voteze Legea Minelor;

„Pe #7mai, de la 12:30, plenul Camerei Deputaților ia decizia. În numele TĂU! Așa că spune-le, din nou, deputaților care este părerea ta:

– Vino pe 7 Mai la ușa lor, a celor ce decid – ne vedem la 12:30 în fața Parlamentului!
– Scrie-le! Sună-i! Nu-i lăsa să uite pentru ce am stat pe stradă luni întregi! Contactele lor sunt aici iar ei sunt obligați să răspundă și să ia act de părerea ta: www.legea.rosiamontana.org
– Fă-ți o poză cu mesajul tău pentru aleșii neamului care pe #7mai spun da sau nu distrugerii Roșiei Montane. Posteaz-o pe wall-urile deputaților, pe al tău și musai trimite-ne-o și nouă!
– Parlamentul României are pagină de facebook! Postați fotografiile și mesajele voastre direct în comments la postarile acestei pagini:www.facebook.com/pages/Parlamentul-Romaniei-Camera-Deputatilor-Pagina-Oficiala/165253540340098

Nu sta deoparte, pentru că RMGC nu stă! „

 

 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*