Ultimele Știri

Şapte adepți ai Statului Islamic și Al-Qaeda au fost expulzați din România

adepți ai Statului Islamic

Mai mulți cetățeni străini au fost filați de agenții secreți români, astfel au descoperit apartenența lor la organizații teroriste precum Statul Islamic sau Al-Qaeda. Șapte cetățeni au fost expulzați din România, deoarece reprezentau un pericol pentru siguranța națională, unul dintre aceștia fiind dispus să comită atentate teroriste în țara noastră.

Unul dintre cei şapte a venit în România, ca student, în 2011. Până în 2013, nu a avut niciun fel de legături cu organizaţii teroriste.

În 2013, tânărul a intrat în contact cu Statul Islamic şi a trecut printr-un proces rapid de radicalizare. El a postat mesaje în mediul online cu scopul de a promova imaginea Statului Islamic şi chiar ajunsese să spună în public că este dispus să devină martir al acestei grupări teroriste.

Celelalte şase persoane expulzate nu au trecut prin acest proces rapid de radicalizare, dar au devenit adepţi şi se pregăteau să convingă şi alte persoane din ţară să adere la organizaţiile teroriste.

Cei şapte au fost prezentaţi în faţa instanţei, iar judecătorii au decis ca aceştia să fie expulzaţi. Studentul nu va mai avea voie să intre în România timp de zece ani.  

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*