Ultimele Știri

62 de percheziții ale DNA Iași! Baronul roșu Dumitru Buzatu este vizat într-un dosar de fraudă cu fonduri europene

buzatu

Procurorii DNA Iași au demarat o serie maraton de percheziții în București și cinci județe fiind vizați baronii roșii din PSD Vaslui. Dumitru Buzatu, președintele CJ Vaslui, Constantin Constantinescu, fostul primar penal al Municipiului Bârlad, dar și primarul din Huși, Ioan Ciupilan sunt vizați de procurorii DNA.

Anchetatorii vorbesc de diverse acte de corupție și asimilate celor de corupție și a unor infracțiuni îndreptate împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene, comise în perioada 2011-2015. În vizorul DNA sunt mai mulţi primari şi preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, Dumitru Buzatu. 

Procurorii au descins la Consiliul Judeţean Vaslui, la primăriile din Murgeni, Huşi şi Bârlad, dar şi în câteva comune şi la un centru de afaceri. Afacerile suspecte sunt în domeniul reabilitării structurilor rutiere şi al colectării deşeurilor.

„În cursul zilei de 08 septembrie 2015, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 62 locații situate în municipiul București și alte 5 județe, dintre care 5 sunt sedii ale unor instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.”  – se arată în comunicatul DNA.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*