Ultimele Știri

6 morți și 15 răniți, în această noapte pe frontul ucrainean

Luptele continuă să facă victime în estul Ucrainei. În ultimele 24 de ore, cele peste 40 de atacuri frontale ale separațistilor au omorât 3 militari și 2 oameni civili, iar numărul răniților a crescut până la 20.

Chiar dacă în orașul Donețk a fost liniște în această noapte, pe frontul din Lugansk, separatiștii au atacat cu GRAD-uri, iar una din explozii a afectat un bloc locativ, care a provocat 3 morți și 4 răniți, dintre care doi copii. Atacuri cu focuri de artilerie au fost efectuate în Sokolniki, Granitnoe, Kamenki și mai multe localități de lângă Donețk.

În același timp, autoritățile de la Kiev invită Moscova la o rundă de negocieri pe tema soluţionării conflictului din estul ţării, prin vocea premierului Arseni Iațeniuk.

Principalele puncte ale acordului de la Minsk, și anume restabilirea controlului asupra frontierei ruso-ucrainene, încetarea furnizării de arme din Federația Rusă și retragerea armatei ruseşti și a teroriștilor de pe teritoriul ucrainean, nu au fost îndeplinite, a spus prim-ministrul ucrainean.

Răspunsul de la Kremlin vădit întârzie, în timp ce trupele separatiste sunt susținute în continuare de cele din Rusia.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*