Ultimele Știri

Protestatarii din Hong Kong amenință să ocupe clădirile guvernului

În cea de-a cincea zi de manifestații prodemocrație, protestatarii  au ocupat arterele principale ale Hong Kongului și amenință să extindă demonstrațiile și să ocupe clădirile guvernului. 

Manifestanţii din Hong Kong, în frunte cu studenţii, protestează faţă de decizia Beijingului, anunţată în luna august, de a introduce votul direct pentru alegerea şefului Guvernului începând din 2017, păstrând însă controlul asupra candidaturilor.

Sefului Executivului din Hong Kong a cerut mișcării prodemocratie Occupy Central să pună capăt „imediat” manifestațiilor care perturbă de cinci zile funcționarea centrului financiar al orașului chinez, relatează AFP. Leung Chun-Ying,  liderul regiunii speciale Hong Kong, susținut de Beijing, dar extrem de nepopular printre cetățeni, a îndemnat oamenii să renunțe la proteste, care au fost declarate „ilegale” în China.

Aceste demonstrații reprezintă una dintre cele mai mari provocări politice pentru Beijing, de când China a zdrobit violent protestele prodemocraţie din Piaţa Tiananmen în 1989. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*