Ultimele Știri

Reza Baqir, FMI: Legea dării în plată poate periclita dreptul la proprietate

FMI

Proiectul Legea dării în plată, votat în Senat, poate periclita dreptul la proprietate şi submina încrederea investitorilor străini în economia românească. Este declarația  şefului misiunii Fondului Monetar Internaţional (FMI) în România, Reza Baqir, care consideră că există măsuri mai bune pentru a-i proteja pe clienţii băncilor aflaţi în dificultate.

O misiune a FMI a efectuat o vizită anuală de evaluare a economiei româneşti. Perioada în care oficialii FMI au fost în țara noastră a fost  2-15 martie.

„Există iniţiative legislative precum legea dării în plată, care conţin prevederi ce ar putea periclita dreptul proprietăţii private şi submina interesul investitorilor străini. Există măsuri mai bune pentru persoanele aflate în dificultate”

Reza  Baqir- șeful FMI în România

Oficialul FMI a recomandat autorităţilor din România să reia reformele structurale, pentru a păstra câştigurile obţinute atât de greu.

România nu mai are un acord cu Fondului Monetar Internaţional din septembrie. Ultimul acord de doi ani a fost, de altfel, îngheţat o lungă perioadă de timp din cauză că autorităţile române nu au ţinut cont de mai multe solicitări ale experţilor FMI, în special de natură fiscală şi privind reforme structurale.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*