Ultimele Știri

500.000 de basarabeni au obținut cetățenia română

Conform statisticilor publicate la sfârșitul anului 2014, circa 445.000 de cetățeni ai Republicii Moldova și-au redobândit cetățenia română începând cu anul 1991.

Însumarea ordinelor emise de către Autoritatea Națională pentru Cetățenie din anul 2013 și 2014 și compilarea cu rapoartele Fundației SOROS, care a cercetat numărul de dosare în perioada 1991-2012, se ajunge la o cifră totală de 444 945 dosare soluționate.

Această cifră este una estimativă, pentru că aceste dosare figurează la ANC că au primit o decizie finală, fie pozitivă, de acordare a cetățeniei, fie negativă, de respingere a acordării acestei cetățenii, însă practica curentă indică faptul că este vorba aproape în totalitate de răspunsuri pozitive. 

De asemenea, se consideră că numărul real al cetățenilor români, originari din fostul teritoriu românești, ar putea fi mai mare, fiindcă nu există statistici separate pentru copiii minori, aceștia fiind incluși în dosarele părinților lor.

cetatenie

Conform rezultatelor oferite de cetatenie.ro în ultimii doi ani s-a manifestat o tendință ușoară de scădere a cererilor privind redobândirea cetățeniei române. Prin urmare, și numărul dosarelor soluționate a fost în scădere: 2013 – 60387 dosare, 2014- 61509 dosare.

Comentarii prin Facebook

1 Comentariu on 500.000 de basarabeni au obținut cetățenia română

  1. Dragă Cristina, echipa cetatenie.ro a muncit la realizarea acestei statistici. Ai putea fi te rog să fii corectă și să adaugi sursa știrii postării redactate de tine? Așa, în semn de respect pentru ceea ce doar noi am reușit să facem. Mulțumim anticipat.

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*