Ultimele Știri

50 de lei, prețul educației. Tichetele sociale au crescut numărul copiilor înscriși la grădiniță

copii saraci

De când au aflat că pot primi 50 de lei lunar, mii de familiii s-au dus să îşi înscrie copiii la grădiniţă. Doar în judeţul Botoşani, numărul copiilor cu vârste între 3 şi 6 ani care ar putea intra pentru prima dată în sistemul preşcolar se apropie de 8.000. Pentru fiecare dintre ei, părinţii primesc un tichet cu care pot cumpăra alimente sau produse de igienă. Condiţia este să provină din familii sărace.

Foarte multe grădiniţe din judeţul Botoşani au primit cereri, în ultima lună, pentru înscrierea copiilor, deşi anul şcolar este la jumătate.

La începutul anului şcolar am avut un număr de 33 de copii înscrişi. Începând din luna februarie s-au mai primit încă cereri şi s-a făcut un efectiv de 41 de copii. O serie întreabă şi dacă vor primi şi tichetul ăsta, dacă beneficiază copilul de tichet,” spune Doina Cazacu, educatoare.

Deja noi pregătim un spaţiu în şcoala Unguroaia pentru cea de-a doua grupă de preşcolari,” adaugă Elena Cârdei, director şcoala gimnazială Cristeşti.

Este efectul punerii în aplicare a legii prin care părinţii cu venituri mici primesc 50 de lei pe lună dacă îşi înscriu copiii la grădiniţă. S-a grăbit să beneficieze de prevederea legală şi Loredana Costandache, al cărei fiu are patru ani şi jumătate.

Ar fi de mare folos, vă daţi seama. I-aş folosi doar pentru el dacă mi i-ar da că oricum toţi banii se duc către el şi mi-ar fi de folos şi ăştia,” zice Loredana Costandache, mamă.

Este o tendinţă de creştere la nivelul întregului judeţ, iniţial Ministerul Muncii ne-a comunicat că au estimat un număr de 4.000 de de copii. Din datele transmise de cei de la Direcţia de Finanţe a reieşit că numărul copiilor care vor beneficia de tichete este de 7.680,” precizează Dan Nechifor, prefectul judeţului Botoşani.

Bonurile valorice se acordă celor care au copii cu vârste între 3 şi 6 ani, cu condiţia ca venitul pe membru de familie să nu depăşească 284 de lei. Pot fi folosite doar pentru cumpărarea de alimente, rechizite şi produse de igienă.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*