Ultimele Știri

5 plante care stimulează memoria

Mens sana in corpore sano” este un proverb latin cunoscut de toti, dar pentru a avea o minte sanatoasa trebuie sa avem si o memorie buna.

Pe langa exercitiile de memorie recomandate la orice varsta, natura ne ofera o mana de ajutor prin intermediul unor plante stimulatoare: ghimbir, salvie, pelin, vanilie si menta.

Ghimbirul 
Ghimbirul este una dintre cele mai cunoscute plante medicinale la nivel mondial, fiind folosit datorita proprietatilor sale terapeutice inca din Antichitate. Ghimbirul sustine functia cerebrala prin cresterea fluxului sanguin catre creier, asigurandu-se o oxigenare mai buna si o absorbtie mai rapida a substantelor nutritive. Alte efecte benefice sunt sustinerea sistemului imunitar si echilibrarea metabolismului.

Salvia
Salvia este o planta placut mirositoare folosita des cu rol de condiment sau pentru aromaterapie. Salvia are un efect calmant asupra creierului, ajutand oamenii sa se concentreze mai bine chiar si in medii zgomotoase sau in situatii de stres.

Pelinul
Exista mai multe specii de pelin, insa cel mai raspandit in Romania este pelinul alb. Planta are o multime de utilizari in medicina umana, printre care si acea de stimulator pentru memorie.

Menta
Menta contine o serie de compusi chimici care inhiba centrii de agresivitate din creier. Cu toate ca efectul calmant apare imediat dupa consum, eficienta maxima se atinge dupa minim 12 zile de tratament cu menta sub forma de ceai, condiment sau uleiuri aromate.

Vanilia

Aroma vaniliei este foarte eficienta in stimularea cortexului, crescand astfel puterea de concentrare si de a memora. Printre efectele benefice ale vaniliei se numara revitalizarea sistemului cardiac, respirator si digestiv, vanilia fiind astfel buna si in situatii de efort fizic sporit.

sursa:sanatateonline.com

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*