Ultimele Știri

5 alimente bogate în grăsimi care te ajută să slăbești

Primul lucru la care te gândești atunci când vrei să slăbești este să elimini alimentele bogate în grăsimi. Nutriționiștii nu recomandă o excludere totală a acestor alimente deoarece organismul uman are nevoie de energia pe care o primim din grăsimi. 

Important este să consumi grăsimi sănătoase, mononesaturate și polinesaturate., care scad nivelul de colesterol din sânge și cresc nivelul colesterolului bun. Iată în ce alimente le găsești:

– Măsline: Dacă adaugi 10 măsline mari în salata pe care o mănânci, vei adăuga 5 grame de grăsimi. Aceste grăsimi sunt nesaturate, în cea mai mare parte și tocmai de aceea, și uleiul de măsline este foarte sănătos și chiar recomandat consumului zilnic. 

masline

– Ouăle: În ciuda colesterolului și a grăsimilor conținute, ouăle se mai numesc și „multivitaminele naturii”, iar asta pentru că sunt printre cele mai nutritive alimente din lume. Sunt pline de vitamine, minerale, proteine de calitate, grăsimi sănătoase și altele: vitamina B12, B2, A, B5, seleniu, plus cantități mici din aproape toate vitaminele și mineralele de care are nevoie corpul uman (calciu, fier, potasiu, zinc, vitamina E și multe altele).

oua

– Migdalele: Sunt bogate în grăsimi saturate benefice și vitamina E, care elimină efectele dăunătoare ale razelor ultra-violete și protejează organismul împotriva maladiei Alzheimer. De asemenea, acestea conțin minerale, precum manganul, care ajută sistemul osos și reglează cantitățile de zahăr din sânge, și magneziu, esențial pentru organele interne, mușchi și funcționarea corectă a sistemului nervos. În plus, reglează presiunea sangvină. Conform studiilor, conținutul de grăsimi sănătoase duce la reducerea masei abdominale.

migdale

– Somonul: Este un pește atipic, întrucât conține foarte multe grăsimi. Nu te panica însă. Acesta vine cu o doză mare de grăsimi sănătoase. Acizii grași Omega 3 și 6 reglează mai multe funcții din corp, precum tensiunea arterială, sistemul circulator și nervos. 

somon

– Avocado: Avocado a fost numit „fructul perfect” de către nutriționiști, iar asta pentru că are beneficii multiple asupra organismului. Astfel, persoanele care obișnuiesc să consume avocado au un nivel mai crescut de grăsimi „bune” în sânge în comparație cu cei care nu includ fructul în dietă, chiar dacă aportul de calorii în cazul ambelor grupuri este același. Nivelul colesterolului în cazul consumatorilor de avocado este mai redus, iar riscul de boli cardiace, atacuri cerebrale și diabet sunt mult diminuate. De asemenea, fructul asigură 23% din necesarul de vitamina E, cu 13% mai mult magneziu, cu 16% mai mult potasiu și cu 48% mai multă vitamină K.

avocado

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*