Ultimele Știri

5% din membrii Parlamentului britanic sunt gay, lesbiene, transexuali sau bisexuali

david cameron nigel evans

Premierul David Cameron a ținut să puncteze în primul său discurs din Parlament despre diversitatea aleșilor care vin din diverse comunități, printre care etnici indieni, chinezi și oameni de culoare, după reînnoirea mandatului său în urma alegerilor din 2015. 

Partidul Conservator condus de David Cameron a înregistrat un rezultat peste așteptări la alegerile din 2015 și a obținut 330 de locuri în actuala legislatură.

Prim-ministrul Cameron a susținut în primul său discurs faptul că Marea Britanie are cel mai divers parlament din istorie: unul din trei deputați sunt femei, comparativ cu doar unul din cinci, cum era acum zece ani; etnicii de culoare și minoritarii au acum 6,6 la sută din Camera Comunelor, de la 4,2 la sută în 2010.

„Sunt deosebit de încântat să pot spune că acestă casă este acum mult mai diversă și mai reprezentativă decât oricând. Avem cel mai mare număr de parlamentari femei, cel mai mare număr de deputați minoritari și etnicii de culoare, avem prima membră de origine chineză, femeile miniștrii sunt acum o treime din cabinet, și avem prima femeie de origine indiană.” – a declarat David Cameron.

Membrii comunității LGBT din Marea Britanie îl critică pe David Cameron și îl acuză de faptul că a uitat să menționeze că 32 de membrii ai actualului legislativ sunt  gay, lesbiene, transexuali sau bisexuali declarați.  Parlamentul britanic are 650 de locuri, astfel, 4,9 din membrii săi au o altă orientare sexuală, notează jurnaliștii de la THE INDEPENDENT. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*