Ultimele Știri

4 săptămâni de vacanță pentru Ponta, exact cât are nevoie PSD să modifice Codul Penal

victor-ponta

Premierul penal Victor Ponta a fugit să se opereze în Turcia pentru a scăpa de audierile procurorilor DNA și posibila punere sub control judiciar pentru spălare de bani, complicitate la evaziune fiscală și 17 infracțiuni de fals în acte. 

În urma operației la genunchi efectuate la clinica președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, Victor Ponta are nevoie de trei, patru săptâmâni pentru recuperare, anunță Liviu Dragnea. Exact în aceste patru săptămâni cât Victor Ponta mai ocupă funcția de premier al României, Partidul Social Democrat poate efectua mult doritele modificări ale Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

Ce urmează de fapt, aici este marea întrebare, ce se va întâmpla?

Președintele Klaus Iohannis nu îl poate demite pe Victor Ponta, asta ca să  înțelegeți cu toții, nu mai ascultați la aberațiile din politică și presă. Șeful statului nu are pârghiile necesare pentru al demite pe Victor Ponta, deoarece acesta deține încă funcția de deputat și Camera Deputaților nu a aprobat cererea de încuviințare a începerii urmăririi penale. Victor Ponta a scăpat astfel de acuzațiile de conflict de interese, atâta timp cât va ocupa funcția de prim-ministru. 

Ponta salvează MAFIA

Ce nu ați înțeles încă după tot scandalul din Parlament este că nu Victor Ponta este omul principal ci oamenii din spatele lui. Victor Ponta este marioneta penalilor din spatele său, pentru că interesul lor nu mai poate fi salvarea premierului ci salvarea lor de brațul lung al legii. Dacă planul lor decurge lin ca și până acum vom avea la finalul lunii un DNA știrbit de principalele atribuțiuni și o justiție de mucava ca în perioada Năstase. 

Avem 22 de proiecte de lege de modificare a Codului penal şi a celui de procedură penală, şi o iniţiativă care dezincriminează conflictul de interese.

Parchetul General anchetează 144 de aleși ai neamului care şi-ar fi angajat rudele la Parlament, deci despre ce vorbim?

Dezincriminarea conflictului de interese nu l-ar ajuta doar pe Victor Ponta să scape de acuzațiile din dosarul Șova comise în perioada cât a ocupat funcția de premier ci și pe marea gloată penală din spatele său. Astăzi, a fost introdus, de urgenţă, pe ordinea de zi şi trimis către Ministerul Justiţiei, Parchetul General, Consiliul Superior al Magistraturii şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Până în acest moment, proiectul a primit deja aviz favorabil de la comisia pentru drepturile omului.

Cele două modificări propuse la Codul penal care, dacă vor fi adoptate, le vor permite aleşilor nu doar să-şi angajeze rudele la cabinetele parlamentare fără a mai risca o condamnare, ci le va permite să numească în funcţii persoane cu care au avut raporturi comerciale în ultimii cinci ani, de pe urma cărora au avut foloase.

Va urma masacrarea Codului Penal și a celui de procedură penală, acesta este adevăratul scop pentru care Victor Ponta se mai află astăzi în funcție. 

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*