Ultimele Știri

4 beneficii ale ghimbirului asupra organismului

Originar din India și China, ghimbirul este unul din cele mai vechi și populare condimente: chinezii îl foloseau ca plantă medicinală. Ghimbirul este un condiment puternic. Aroma sa este înțepătoare și iute, dar foarte proaspătă cu note citrice. Este o plantă extrem de versatilă care poate fi folosită în diverse forme: pudră, uscat, proaspăt, ulei sau suc.

Ginger-Powder

1. Ghimbirul rezolvă problemele gastrointestinale

Despre ghimbir se crede că este unul dintre cele mai eficace remedii pentru afecțiunile stomacului. Ghimbirul are tendința de a se duce în tractul gastrointestinal pentru a te scăpa de senzația de stomac greu. Este, totodată, un remediu pentru balonare și flatulență datorită abilității sale de a elibera intestinele de gaze. De asemenea, este excelent pentru durerile de stomac, colici chiar și diareea poate fi evitată prin adăugarea ghimbirului în dieta ta. În același timp, ghimbirul este faimos pentru gustul său extraordinar. Mai trebuie adăugat faptul că această plantă ajută organismul să asimileze și să absoarbă mai bine nutrienții din mâncare.

2

2. Ameliorează grețurile

Dacă ai stări de vomă atunci când te afli în mișcare atunci ar trebui să apelezi la ghimbir. Este mult mai eficace în prevenirea stării de vomă decât cele mai multe medicamente aflate pe piață. Puțină pudră de ghimbir poate elimina simptomele unor stări de rău precum vomatul, amețeala, transpirația rece și grețurile. Ghimbirul poate fi o adevarată mană cerească și pentru femeile aflate în primul trimestru de sarcină.

3

3. Reduce inflamația și durerea

Sunt binecunoscute proprietățile antiinflamatorii ale acestei plate. Studiile au arătat că agenții activi ai ghimbirului sunt la fel de eficace și ca analgezice. Tocmai de aceea este recomandat femeilor care se confruntă cu crampe menstruale severe. De asemenea, ameliorează durerile de cap cauzate de migrene, durerile musculare și cele ale încheieturilor. Consumul unui ceai cu o felie subțire de ghimbir în el scade intensitatea durerilor de cap și alungă insomnia. Dacă vrei să scapi de febra musculară căpătată în urma unui antrenament intens, adaugă câteva picături de ulei de ghimbir în apa din cadă și ramai în ea timp de 20 de minute.

4

4. Previne cancerul

Rădăcina de ghimbir este plină de antioxidanți care ajută la prevenirea cancerului. Un studiu legat de acest subiect a arătat că ghimbirul poate încetini creșterea celulelor de cancer colorectal și poate reduce riscul dezvoltării cancerului de colon. Ghimbirul poate ajuta la prevenirea altor forme de cancer, precum cel la sân, plămâni, piele, pancreas și prostată. Adaugă puțin ghimbir la smoothie-ul tău de dimineața sau la ceai în fiecare zi și vei tine departe toate afecțiunile grave amintite mai sus.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*