Ultimele Știri

4.300 de morţi şi peste 10.000 de răniţi este bilanţul actual al luptelor dintre Rusia şi Ucraina

Organizaţia Naţiunilor Unite a realizat un raport în ceea ce priveşte lupta dintre Rusia şi Ucraina. Războiul a început încă din luna aprilie iar bilanţul este unul cutremurător. Până în acest moment peste 4.300 de oameni au murit şi aproape 10.000 de persoane sunt rănite.

Aproape 500.000 de persoane au fost strămutate tocmai pentru a evita creşterea numărului de victime.

„Încălcarea legislației internaționale privind drepturile omului și dreptul umanitar internațional persistă. Situația din zona afectată de conflicte devine din ce în ce mai înrădăcinată, cu defalcarea totală a ordinii publice și apariția unor sisteme de guvernanță paralele în teritoriile aflate sub control”, au spus reprezentanţii ONU.

1

Zeci de persoane sunt reţinute de grupurile armate. Mai mult, gupurile armate sunt acuzate de tortută şi rele tratamente.

Şi economia ţării are de suferit, aceasta s-a păbuşit din cauza crizei. Acest lucru este foarte important mai ales că ar putea afecta sistemul medical. Peste 60.000 de persoane au fost diagnosticate cu HIV şi aproximativ 11.600 cu tuberculoză. Admininstrarea la timp a medicamentelor poate evita răspăndirea necontrolată a epidemiilor.

Lista victimelor continuă să crească. Civili, inclusiv femei, copii, minorități și o serie de indivizi și grupuri vulnerabile continuă să sufere consecințele de impasul politic din Ucraina „, a spus Zeid, Înaltul Comisar.

Înaltul Comisar Zeid s-a arătat profund dezamăgit că nu s-a realizat, până acum, niciun progres. Ba mai mult, încă se încalcă unele înţelegeri. Una dintre acestea e chiar deschiderea focului pe câmpurile de luptă.

„Toate părțile trebuie să facă un efort cu toată inima pentru a rezolva această criză prelungită. Pașnic și în conformitate cu legile și standardele internaționale în domeniul drepturilor omului”, a mai declarat Zeid.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*