Ultimele Știri

VIDEO/FOTO: Incident inedit în timpul vizitei Papei în SUA. Ce i-a înmânat o fetiţă

papa francisc

Un incident mai puţin obişnuit a avut loc, miercuri, în timpul vizitei Papei Francisc la Washington, informează CNN.

 După vizita sa istorică la Casa Albă, Papa Francisc s-a plimbat cu maşina pe străzile din Washington, el oprindu-se de mai multe ori pentru a binecuvânta copii aflaţi printre cei care au venit să-l întâmpine.

La un moment dat, camerele de luat vederi au surprins momentul în care o fetiţă a trecut de cordonul de ordine şi a vrut să se apropie de papamobil, însă a fost oprită de cei care asigurau paza Suveranului Pontif.

Papa Francisc se pare că a văzut incidentul şi a chemat-o pe fetiţă la el, aceasta fiind ridicată de un agent de securitate pentru ca papa să o sărute pe cap. Fetiţa l-a îmbrăţişat pe Suveranul Pontif, iar la un moment dat i-a înmânat o scrisoare pe care o avea în mână.

Potrivit CNN, scrisoarea conţine un mesaj scris de fetiţă, identificată ca fiind Sophie Cruz, în vârstă de 5 ani, din Los Angeles, în care aceasta îi cere Suveranului să discute cu preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, pentru a legaliza imigraţia.

vizita papa francisc

 Fetiţa, de origine mexicană, mărturiseşte că trăieşte în fiecare zi cu spaima că părinţii săi, care muncesc într-o fabrică, vor fi deportaţi.

Într-un video postat de cotidianul The Guardian, fetiţa citeşte scrisoarea pe care a reuşit să i-a înmâneze Papei Francisc.

„Sunt cetăţean american, cu origini mexicane. Locuiesc în Los Angeles. Părinţii mei sunt imigranţi din Oaxaca, Mexic. Papa Francisc, vreau să-ţi spun că inima mea este tristă şi aş dori să-ţi cer să vorbeşti cu preşedintele Obama şi cu membrii Congresului despre legalizarea situaţiei părinţilor mei, pentru că în fiecare zi îmi este teamă că într-o zi aceştia vor fi luaţi de lângă mine. Eu cred că am dreptul să locuiesc alături de părinţii mei, am dreptul să fiu fericită. Tatăl meu lucrează foarte mult într-o fabrică, Toţi imigranţii, la fel ca tatăl meu, au nevoie de această ţară”, scrie fetiţa în scrisoare.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*