Ultimele Știri

33 de clădiri s-au prăbuşit și 100 de persoane au murit, în urma unei alunecări de teren

Nu mai puțin de 33 de clădiri s-au prăbușit și 100 de persoane și-au pierdut viața, în urma unei alunecări de teren ce a avut loc în sudul Chinei.

Premierul Li Keqiang a dispus o investigație oficială asupra dezastrului din orașul Shenzhen, care s-a produs la patru luni după o uriașă explozie chimică în portul Tianjin care s-a soldat cu moartea a peste 160 de persoane.

Un zid de noroi a lovit clădirile cu mai multe etaje din parcul industrial Hengtaiyu din noul cartier Guangming duminică dimineață, provocându-le prăbușirea, potrivit Realitatea.net.

Alunecarea a fost provocată de acumularea de deșeuri din construcții în apropiere, a anunțat Ministerul pământului și resurselor într-o postare pe contul său de Weibo.

Autoritățile locale au trimis o echipă să investigheze cauzele catastrofei și au precizat că acumularea unei mari cantități de deșeuri a provocat „instabilitate și prăbușire, ceea ce a dus în cele din urmă la distrugerea unor clădiri”. Potrivit AFP, muntele de pământ de o înălțime de circa 100 de metri a fost dislocat de ploile recente.

O secțiune din apropiere a conductei de gaze naturale est-vest a Chinei a explodat, relatează CCTV, deși nu se știe dacă acest eveniment a avut un impact asupra alunecării de teren.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*