Ultimele Știri

3 controverse ale atentatului terorist din Franța

În urma atentatului terorist din Franța se ridică nenumărate semne de întrebare. Începând de la faptul că autoritățile deși îi cunoșteau pe atacatori ca fiind adepții unei grupări teroriste, nu au reușit să îi supravegheze cu atenție. Mai mult, la mai bine de 2 zile de la atentat încă atacatorii nu au fost prinși.

Anchetele realizate după atentat stârnesc anumite controverse. Un ziar francez le prezintă ca fiind niște false teorii ale complotului.

Oglinzi retrovizoare care își schimbă culoarea, o înregistrare video care ar fi fost trucată, o greșeală a teroriștilor „prea mare pentru a fi adevărată”, sunt câteva dintre motivele pentru care ancheta ridică semne de întrebare.

Unii observatori au afirmat, bazându-se pe imagini, că vehiculul Citroen pe care l-au folosit teroriștii miercuri nu este cel care a fost găsit pe strada Meaux la câteva ore după masacrul din redacția „Charlie Hebdo”. Au adus ca argument faptul că oglinzile retrovizoare ale mașinii cu care atacatorii s-au deplasat, erau albe iar cele ale mașinii găsite erau negre. Se pare totuși că există o explicație, e vorba de oglinzi retrovizoare cromate. În funcție de expunerea la lumină, ele strălucesc mai mult sau mai puțin.  

2

Moartea polițistului musulman stârnește suspiciuni. Imaginile în care un polițist trântit la pământ este executat cu sânge rece de unul dintre teroriști circulă pe net de miercuri după-amiază. Un fals, scena nu este credibilă, spun unii. Argument: nu este vizibilă nicio picătură de sânge, iar corpul polițistului nu rămâne inert. Totuși, realitatea este cu totul alta, explică L Express. Agentul Ahmed Merabel a murit, într-adevăr în timpul serviciului, așa cum au observat zeci de internauți. „Dacă nu se vede sângele în această filmare nu înseamnă că nu este adevărat”, comentează, pe Facebook, cel care a dat publicității acest film.

1

Un alt fapt care îi agasează pe sceptici: cum se face că un terorist care și-a pregătit minuțios atentatul își uită cartea de identitate într-un vehicul? Unii văd aici un scenariu fabricat. Să fie vorba doar de o greșeală pare prea simplu. Chiar și anchetatorii au fost surprinși de diferența dintre siguranța și profesionalismul de care dau dovadă teroriștii în timpul atacului de la Charlie Hebdo – așa cum au fost surprinși în alte imagini video – și această greșeală de începător. „Greșeala e omenească”, spune șeful sindicatului polițiștilor. Pe de altă parte, ar putea fi vorba de o simplă „zăpăceală”, comentează publicația franceză.

1

Totuși polițiștii au declarat că prelevările de ADN din mașina abandonată corespund cu profilul genetic al suspecților.

Comentarii prin Facebook

Lasă un comentariu:

Adresa de email nu va fi făcută public.


*